Реал Мадрид - Крус Азул, полуфинал от световното клубно първенство. Стадион "Гранд Стад де Маракеш", начало 21.30 часа.

 

 

Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Навас, Пачеко
Защитници: Рамос, Пепе, Варан, Марсело, Карвахал, Начо, Арбелоа, Коентрао,
Полузащитници: Кедира, Хамес, Иско, Кроос, Ияра, Бейл, Медран
Нападатели: Роналдо, Бензема, Чичарито, Хесе

Контузени: Модрич
 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид се изправя срещу Мексиканския Крус Азул в полуфинален мач от световното клубно първенство. Макар този турнир да не е толкова престижен за европейските отбори колкото Шампионската Лига, за Реал той ще бъде от особено значение.

Причината е, че досега белите никога не са го печелили и триумф сега ще увенчае страхотната година за тима. В края на миналия сезон Реал спечели Купата на Испания и най-сетне взе така чаканата Ла Децима - десетата купа в Шампионската Лига. През есента пък спечели Суперкупата на Европа. Сега тимът се намира в серия от 20 поредни победи и ще иска да завърши годината без грешка.

Всъщност Реал е печелил три пъти предшественика на този турнир - Интерконтиненталната купа. Това е второто участие на белите на турнира, след като през 2000 година завършиха 4-ти. За мексиканците това е дебютно участие.

Крус Азул обаче не се намира в добра форма. На четвъртфиналите тимът елиминира с големи усилия австралийския Уестър Сидни след равенство 1:1 и успех с 3:1 продълженията, но едва след като съперникът остана с 10 души. Преди това Крус Азул имаше само една победа от 6 мача. В първенството тимът завърши шампионата Апертура едва на 13-то място. В шампионата Кокакаф, където триумфира миналия сезон, Крус Азул сега бе елиминиран още в груповата фаза.

На всичкото отгоре мексиканците със сигурност са изморени след кошмарния мач срещу Уестър Сидни, където теренът приличаше на блато. Именно затова от ФИФА решиха да сменят мястото на полуфинала и вместо в Рабат, той ще се проведе в Маракеш.

При всички положения Реал ще бъде абсолютен фаворит в този мач и единствено мисълта за финала може да попречи на мадридчани да спечелят убедително.

Резултат: 3:0