ЦСКА – Локомотив (Сф), мач от 26-ия кръг на „А“ група, стадион „Българска армия“, начало: 20:00 часа

Групата на ЦСКА:

Вратари: 1.Анатоли Госпдодинов, 33. Якуб Дивиш

Защитници: 3 Александър Тунчев, 6. Пламен Крачунов, 19. Апостол Попов, 21. Венцислав Василев, 34. Денис Причиненко, 48. Марин Оршулич, 77. Тончи Кукоч

Халфове: 7. Тони Силва, 8. Борис Галчев, 11. Неманя Милисавлевич, 16. Петър Витанов, 20. Луис Соарес, 70. Жуан Фелипе, 73. Иван Стоянов

Нападатели: 9. Стефан Николич, 13. Орелиен Жоаким

Прогноза на Gol.bg:

В столичното дерби от 26-ия кръг на „А“ група ЦСКА ще се опита да прекъсне кошмарната си серия от 6 поредни мача без победа и вкаран гол. Но съперникът им – Локомотив (Сф), е приятната изненада на сезона и се намира в отлична форма.

Отборът е предвождан от бившата звезда на „червените“ Емил Гъргоров, който ще поведе „железничарската“ атака. Аут за гостите са Даниел Гаджев, Шехуди и Даниел Генов, но тимът разчита основно на здравия си колектив и така измъкна 0:0 от Лудогорец в миналия кръг.

Галин Иванов има да се справя с много по-сериозни кадрови проблеми. Той не можа да разчита на Уваренко, Еденилсон, Маркиньос, Фортеш, които са с различни контузии, а Стивън Сънди и Валентин Илиев са с наказания. Лошата серия и неяснотата около бъдещето на клуба също влияят негативно на ЦСКА и тази вечер няма да бъде по-различно.

Локомотив (Сф) няма успех като гост над „армейците“ в първенството от 1997 година, когато се наложи с 1:0 с гол на Георги Антонов. От тогава отборът записа 16 загуби и стигна до 2 равенства, а в последните си четири мача от настоящия сезон три пъти завърши 0:0.

ЦСКА още няма гол през 2015 година, от шестте срещи без успех, отборът регистрира четири поражение и 2 равенства – 0:0 с Берое и Ботев Пловдив у дома, а след тези мачове феновете им учиха футболистите как да вкарат голове.

Нашата прогноза е, че довечера няма да има попадения и мачът ще завърши наравно.

Прогноза: ЦСКА – Локомотив (Сф) 0:0