България – Люксембург, мач от група А на световните квалификации, стадион: "Васил Левски", начало: 21.45 часа, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

България: Стоянов, Попов, Иванов, Чорбаджийски, Недялков, Дяков, Г. Миланов, Марселиньо, Александров, Попов, Рангелов

Люксембург: Жубер, Шано, Жанс, Филипс, Яниш, Бонерт, Жерсон, Да Мота, Тил, Муч, Йоаким

Прогноза на Gol.bg:

България приема големия аутсайдер Люксембург мач от първия кръг на група А на световните квалификации. Нашите ще гонят задължителна победа, защото компания ни правят още Франция, Холандия, Швеция и Беларус. Селекционерът Ивайло Петев няма сериозни кадрови проблеми, като в състава му се завръща Иван Иванов, който дълго време не игра за представителния тим заради поредица от тежки контузии.

Светослав Дяков ще изведе "лъвовете" с капитанската лента, а в предни позиции ще действат Ивелин Попов, Марселиньо, Михаил Александров и Димитър Рангелов. Атака на гостите пък ще поведе бившият нападател на ЦСКА Орелиен Йоаким, който е най-голямата звезда на люксембургския футбол.

За жалост националния стадион "Васил Левски" за пореден път ще бъде празен за мач на националния отбор. Очаква се около 1000 смелчаци да седнат на трибуните под дъждовното небе в София, което ще сведе до минимум мотивацията на футболистите ни. От своя страна те отново ще търсят ново начало и ще се опитат да доведат повече фенове на мачовете си, без значение дали съперникът се казва Люксембург, Беларус, Холандия или Франция.

От статистическа гледна точка България има тотално надмощие над настоящия си съперник. От 1967 г. двата отбора са изиграли 12 мача помежду си, всички спечелени от трикольорите. В тях сме допуснали едва 5 гола, докато сме отбелязали внушителните 34! За последно съперниците се изправиха лице в лице в София през 2007 г. в евроквалификация. България спечели безпроблемно с 3:0 с два гола на Димитър Бербатов и един на Мартин Петров от дузпа.

България вече няма звезди от подобен ранг, но въпреки това нашата прогноза е, че довечера отново ще спечелим без особени проблеми.

Прогноза: България – Люксембург 2:0