Палермо – Ювентус, Серия „А” 27 кръг, ст.: „Ренцо Барбера”, начало: 19:00 ч. наше време.

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо

Защитници: Киелини, Огбона, Бардзали, Де Челие, Бонучи, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Пепе, Маркизио, Падион, Видал, Стураро, Перейра

Нападатели: Мората, Тевес, Йоренте, Матри

Прогноза на Gol.bg:

Палермо и Ювентус се изправят помежду си в един от най-вълнуващите мачове от 27-ия кръг на Серия „А”. Домакините, в чийто състав е Ивайло Чочев, ще играят освободено, което ги направи много опасни.

Те заемат 11-та позиция в класирането и са далеч от опасната зона, както и от местата, даващи право на участие в евротурнирите. Според мнозина специалисти именно тези отбор, които не играят за нищо, могат да създадат огромни ядове на всеки съперник.

В лагера на Юве също няма кой знае какво напрежение, като се има предвид аванса от 11 точки пред Рома на върха. Очаква се Масимилиано Алегри да заложи на голяма част от резервните си играчи, защото в сряда е реваншът с Борусия (Дортмунд) от 1/8-финалите на Шампионска лига. От 1-ата минута за „бианконерите” най-вероятно ще започнат Огбона, Бардзали, Де Челие, Пепе, Падоин и Йоренте.

Домакините определено се намират в лоша серия, след като в последните си три мача имат 1 загуба и 2 равенства, а не познават вкуса на победата точно от един месец – на 14 февруари надделяха с 3:1 над Наполи. Освен това в последните си два мача Палермо не успя да вкара гол и те завършиха 0:0.

Интересното е, че „розовите” не са се разписвали във вратата на Юве от 2011 г, когато спечелиха у дома с 2:1. От тогава „старата госпожа” неизменно излиза краен победител без да допусне гол. Това са 5 поредни успеха над противника – два пъти с по 1:0, още толкова пъти по 2:0 и едно 3:0.

От началото на месец март обаче торинци показват колеблива форма – 1:2 от Фиорентина за Купата, 1:1 с Рома и 1:0 над Сасуоло. Колкото и да се старае Макс Алегри, няма как мислите на футболистите му да не бъдат насочени за сряда за мача на „Сигнал Идуна Парк”. Не е тайна за никого, че в Юве от години мечтаят за чудото в Шампионска лига и със сигурност отборът няма да играе на 100% довечера.

За това нашата прогноза е, че двата тима ще се задоволят с голово равенство.

Прогноза: Палермо – Ювентус 1:1.