Суонси – Манчестър Сити, мач от 6-ия кръг на Висшата лига, „Либърти Стейдиъм”, 17,00 часа, съдия Нийл Суорбрик

Групата на Суонси: Фабиански, Ноутън, Амат, Фернандес, Кингсли, Корк, Фер, Ки, Бритън, Раутлидж, Бароу, Сигурдсон, Йоренте, Нортфелд, Ранхел, Тейлър, Моусън, Ван дер Хорн, Монтеро, Фултън, Макбърни, Борха Бастон

Контузен: Дайър

Групата на Манчестър Сити: Браво, Кабайеро, Гън, Сабалета, Саня, Стоунс, Отаменди, Компани, Адарабиойо, Коларов, Клиши, Гюндоган, Фернандо, Фернандиньо, Де Бройне, Навас, Силва, Стърлинг, Сане, Агуеро, Ихеаначо

Наказан: Нолито
Контузени: Компани, Делф
Под Въпрос: Силва

Прогноза

За втори път в рамките на седмица Манчестър Сити ще пътува до Суонси за сблъсък с Лебедите, този път в мач от първенството. 

Без някои основни футболисти в сряда Гражданите спечелиха на „Либърти” с 2:1 за Купата на Лигата, а сега отново са в ролята на обсолютен фаворит, след като и Серхио Агуеро ще се завърне след изтърпяно наказание от 3 срещи. 

След 9 поредни победи от началото на сезона и впечатляващ футбол Небесносините изглежда, че няма как да бъдат спрени, особено след като противникът им е далеч от най-добрите си дни и за първи път в историята си има едва 4 точки на старта в Премиър Лийг. 

Не случайно вече се говори, че треньорът Франческо Гуидолин е под напрежение и може да бъде заменен, ако резултатите не се подобрят сериозно. А перспективата за Суонси не е особено розова – без победа от първия кръг и само един успех в 10 срещи от Висшата лига срещу Ман Сити, който бе постигнат едва през 2012-а. 

И двата отбора обаче са вкарали в последните 5 мача помежду си, което все пак предполага, че за отбраната на лидера няма да бъде лесно. Борха Бастон остави добри впечатления в дебюта си и сега ще бъде амбициран да вкара и първия си гол за новия си отбор. 

Келечи Ихеаначо изглежда като много добра алтернатива за атаката на Сити, така че Гуардиола има достатъчно варианти и липсата на наказания Нолито едва ли ще се усети. Кевин де Бройне е в страхотна, а и Давид Силва вероятно ще се върне, така че за домакините предстоят доста трудни минути. 

Гражданите обаче има какво да подобряват в дефанзивен план, тъй като запазиха първата си суха мрежа за кампанията едва в миналия кръг срещу Борнемут. Поредната контузия на Венсан Компани няма как да се усети, след като вече доста време Сити трябва да играе без белгиеца, така или иначе. 

Всичко това предполага, че в южен Уелс лидерът не би трябвало да загуби първите си точки за сезона. Да, във Висшата лига всичко може да се случи, но се очаква нов успех за фаворита. 

Резултат: Суонси – Манчестър Сити    1:3