Локомотив (ГО) – Левски, мач от 8-ия кръг на Първа лига, стадион: "Локомотив", Пловдив, начало: 20.00 часа, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Локомотив: Кунчев; Цонков, Кавдански, Керчев, Д. Атанасов; Джоман, Мечев; Кифуети, Смирнов, Курьор; Генков
Треньор: Ангел Червенков

Левски: Йоргачевич; С. Алексаднров, Пиргов, А. Александров, Минев; Де Ноойер; Нар, Прохазка, Краев, Аниете; Адениджи
Треньор: Люпко Петрович

Прогноза на Gol.bg:

Левски ще търси шеста поредна победа в Първа лига при гостуването на новака Локомотив Горна Оряховица.

От доста време "сините" не са имали подобна серия, но в последно време отборът демонстрира израстване, въпреки че някои от мачовете бяха спечелени на мускули. За днешната визита на стадион "Локомотив" в пловдивския парк "Лаута" в игра за столичани се завръща капитанът Веселин Минев. Аут обаче е новото попълнение Илиян Мицански, който е с контузия, докато Галин Иванов ще остане на пейката. Там ще е и завърналият се Виктор Генев, а в центъра на защитата ще действат Александър Александров и Димитър Пиргов.

Мачът е много важен за Локомотив и при нова загуба треньорът Ангел Червенков може да бъде уволнен. "Железничарите" са на последно място в класирането с едва две спечелени точки и пет загуби, като тимът е в серия от пет последователни поражения при голова разлика 0:11, в това число и 0:2 от Оборище за Купата на България. Надеждите на символичните домакини са свързани с Матиас Курьор и бившият нападател на Левски Цветан Генков. Очаква се сред титулярите да попаднат още Рахави Кифуети и Игор Джоман.

"Сините" определено трябва да бъдат внимателни, защото загубиха последната си среща с Локо (ГО). Това стана през 1995 г., когато Левски пада с 0:1. Преди това обаче столичани имат два поредни разгрома над този съперник – 5:0 и 6:0, а общият баланс между двата отбора е 12 победи за Левски, 3 равенства и 3 успеха за Локомотив при голова разлика 35:9. Очакваме лидерът в класирането да победи последния, макар че това няма да се случи на ходом.

Прогноза: Локомотив (ГО) – Левски 0:2