Селтик – Манчестър Сити, мач от група "С" на Шампионска лига, стадион: "Паркхед", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Селтик: Гордън, Лустиг, Туре, Шимунович, Терней, Форест, Браун, Битън, Синклер, Роджик, Дембеле
Мениджър: Брендън Роджърс

Сити: Браво, Саня, Стоунс, Отаменди, Коларов, Фернандиньо, Стърлинг, Гюндоган, Силва, Нолито, Агуеро
Мениджър: Пеп Гуардиола

Прогноза на Gol.bg:

Манчестър Сити ще търси задължителна победа в Шотландия, за да е с актив от шест точки преди последователните сблъсъци с големия конкурент за 1-то място в група "С" на Шампионска лига Барселона.

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола обаче ще трябва да се справя без двама от твърдите си титуляри – капитанът Венсан Компани и намиращият се в чудесна форма Кевин Де Бройне. Те са с контузии и въобще не пътуваха за Шотландия. За Селтик пък няма да играе титулярният вратар Дорус Де Вриеса.

Домакините на днешния мач забравиха разгрома си от Барселона с 0:7 в първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, след като отмъстиха на съперниците си от вътрешното първенство – Алоа (2:0) и Килмарнък (6:1). В Европа обаче "детелините" играят много незадоволително и едва се класираха за същинската фаза на най-силния клубен турнир, елиминирайки след драми Астана на Станимир Стоилов и израелския Апоел Беер Шева.

Сити и Гуардиола пък мачкат всичко по пътя си и отборът има 10 победи от 10 среща при голова разлика 29:6, което прави по средно на над два гола на мач. До момента "гражданите" един пък са играли срещу Селтик, като през 2009 година печелят с 2:1 в контрола. Нашата прогноза е, че довечера англичаните няма да имат проблеми и ще постигнат нов впечатляващ успех под ръководството на Пеп.

Прогноза: Селтик – Манчестър Сити 0:3