Ювентус – Сампдория, мач от 10-ия кръг на Серия "А", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Нето, Аудеро, Лориа

Защитници: Киелини, Бенатия, Сандро, Бардзали, Бонучи, Алвеш, Ругани, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Пянич, Кедира, Куадрадо, Маркизио, Ернанес, Лемина, Асамоа, Стураро

Нападатели: Игуаин, Манджукич, Кийн

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус ще се опита да се върне на победния път в Серия "А", след като в миналия кръг претърпя загуба с 0:1 в дербито с Милан, играно на "Сан Сиро".

Треньорът на "бианконерите" Макс Алегри за пореден път ще трябва да се справя с кадрови проблеми. Аут за мача са Пауло Дибала и Марко Пяца, което означава, че атаката ще поведат Гонсало Игуаин и Марио Манджукич. В групата обаче се завръщат Джорджо Киелини, Даниеле Ругани и Квадво Асамоа, които доскоро лекуваха контузии.

Там са още тинейджърът Моизе Кийн и Клаудио Маркизио, чието дългоочаквано завръщане на терена може да стане факт. Капитанът Джанлуиджи Буфон пък не попадна в разширения състав, защото получава почивка.

Сампдория ще влезе в мача в приповдигнато настроение, след като в събота победи с 2:1 Дженоа в дербито на Генуа, известно още като сблъсъкът на Морския фар. Заради травми обаче под въпрос за срещата са Додо, Павлович и титулярният вратар Вивиано. Очаква се атаката на "мореплувателите" да поведат Муриел и бившият нападател на Юве Фабио Куалиарела.

В последните 20 години Самп може да се похвали с два успеха като гост над "старата госпожа". Те са от сезони 2004/05 и 2012/13, съответно с 1:0 и 2:1, но и при двата случая торинци триумфират със скудетото в края на кампанията. През 2014 г. пък Сампдпория направи 1:1 на "Ювентус Стейдиъм" и определено се чувства комфортно на този стадион.

Преди година обаче "черно-белите" смазаха съперника вкъщи с разгромното 5:0, а в момента са в серия от три поредни успеха над него. Нашата прогноза е, че довечера домакините отново ще спечелят.

Прогноза: Ювентус – Сампдория 2:0