Фиорентина – Ювентус, мач от 20-ия кръг на Серия "А", стадион: "Артемио Франки", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Юве за мача:

Гледай мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Фиорентина приема Ювентус в най-интересния мач от 20-ия кръг на Серия "А". Домакините ще хвърлят цялата си мощ срещу шампионите, защото нямат никакви кадрови проблеми. Единствено Давиде Астори и Борха Валеро имат леки контузии, които обаче няма да им попречат да играят.

В лагера на Юве само Дани Алвеш е аут заради травма, но Меди Бенатия и Марио Лемина участват на Купата на Африка и няма да играят. Добрата новина за Макс Алегри е завръщането на Алекс Сандро в групата. Той обаче може да седне на пейката, тъй като не е в добра кондиция, а мястото му отново ще заеме Квадво Асамоа.

За пръв път от доста време Юве ще може да разчита на тримата си стълбове в отбрана – Леонардо Бонучи, Андреа Бардзали и Джорджо Киелини, което означава, че отборът ще се върне към любимата си схема 3-5-2. Най-добрият вратар на планетата Джанлуиджи Буфон пък ще изиграе първия си мач за 2017 г. Наказан за срещата е Стефан Лихтщайнер, което значи, че Хуан Куадрадо ще получи титулярно място.

През миналия сезон Юве спечели визитата си на "Артемио Франки" с 2:1, а в началото на този се наложи със същия резултат в Торино. Тогава успехът донесе Гонсало Игуаин с първия си гол с "черно-белия" екип. Като цяло торинци са в серия от пет поредни победи над Фиорентина и за последно "виола" се наложи във Флоренция през 2013 г. – 4:2.

През този сезон обаче възпитаниците на Пауло Соуса нямат загуба у дома в калчото – 5 победи и 5 равенства, като отборът излъга с 1:0 Рома и направи 0:0 с Милан и 3:3 с Наполи. В Лига Европа обаче Фиорентина изненадващо падна с 2:3 от ПАОК. Нашата прогноза е, че Юве ще вземе своето, макар и трудно.

Прогноза: Фиорентина – Ювентус 1:2