Челси – Хъл Сити, мач от 22-ия кръг на Висшата лига, стадион: "Стамфорд Бридж", начало: 18.30 часа наше време

Вероятни състави:

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Моузес, Алонсо, Матич, Канте, Педро, Азар, Коста
Мениджър: Антонио Конте

Хъл: Якупович, Дейвис, Доусен, Магуире, Диоманде, Робертсън, Мейсън, Хъдълстоун, Клукас, Ернандес, Снодграс
Мениджър: Еди Хау

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Пред лидера Челси се открива великолепна възможност да дръпне още повече на върха във Висшата лига заради вчерашните резултати – Ливърпул изненадващо падна с 2:3 от Суонзи на "Анфийлд", Стоук Сити направи 1:1 с Манчестър Юнайтед, а в дербито Манчестър Сити и Тотнъм врътнаха зрелищно 2:2 на "Етихад". Така от преките конкуренти единствено Арсенал все още не е сбъркал, като този следобед приема Бърнли в Лондон.

Мениджърът на Челси Антонио Конте няма никаква кадрови проблеми, а след скандал или контузия (не е напълно ясно), в групата се завръща голмайсторът Диего Коста. Очаква се той да поведе атаката и да търси своето попадение №15 от началото на сезона. Лазаретът на Хъл пък е пълен до горе. Аут са Алекс Брус, младият Грег Луер, още Маркус Хенриксен, Моузес Одубайо, Уил Кийн и Браян Ленихан. Под въпрос пък са опитният Шон Малоуни, Дейвид Мейлер и Робърт Снодграс, но се очаква последният да започне титуляр.

През този сезон "тигрите" се представят отчайващо при гостувания и имат само една победа в първенството – във 2-ия кръг с 2:0 над Суинзи. Челси пък е безпощаден домакин и от 11 мача има 10 победи и само една загуба – с 1:2 от Ливърпул. По-рано през сезона лондончани спечелиха визитата си на Хъл с 2:0 и освен това е в серия от пет поредни победи над този съперник.

Нашата прогноза е, че днес Челси ще продължи добрата си серия и ще се откъсне още на върха в класирането.

Прогноза: Челси – Хъл Сити 3:0