Блекбърн - Манчестър Юнайтед, среща от ФА Къп на Англия, стадион "Иууд Парк", начало 18.15 часа.

Последните 10 срещи на Блекбърн във всички турнири: Общо 4 победи, 3 равенства и 3 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Юнайтед във всички турнири: Общо 6 победи, 3 равенства и 1 загуба. От тях 1 победа, 1 равенство и 1 загуба в последните 3 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 1 победа, гостите имат 6 победи и 3 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Блекбърн имат изиграни 5 срещи, като домакините нямат победа, гостите имат 2 победи и 3 пъти са завършили наравно.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

ПРОГНОЗА: Манчестър Юнайтед е изявен фаворит в тази среща от петия кръг на ФА Къп. В момента гостите се намират в отлична форма, докато домакините са твърдо в дъното на класирането на Чемпиъншип и ще се борят със зъби нокти за спасението си там.

В момента Юнайтед играе на четири фронта - Висшата лига, ФА Къп, Лига Европа и Купата на лигата, което най-вероятно ще накара Жозе Моуриньо да даде почивка на част от основните си играчи, които през седмицата разнебитиха Сент Етиен за Лига Европа.

Най-вероятно титуляри за гостите ще излязат Маркъс Рашфорд, Серхио Ромеро, Люк Шоу, Уейн Руни и Джеси Лингард. Аут от мача със сигурност е Хенрих Михтарян, под въпрос са Карик и Джоунс.

Домакините имат сериозни кадрови проблеми. За състава на Блекбърн мача пропускат Хоуп Акпан, Сам Галахър, Елиът Уорд, Адам Хенли, Кори Еванс, Томи Хобан и Гордън Гриър. Юнайтед е много солиден в турнирите този сезон и едва ли ще срещне трудности да преодолее и Блекбърн.

Домакините от своя страна има само 3 победи в последните си 15 срещи. Гостите са изявен фаворит в този мач и най-вероятно ще си вземат победата.

Резултат: Блекбърн - Манчестър Юнайтед 1:3