Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика - "Жени говорят за футбол", която този път е посветена специално на Шампионската лига. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

А ето и техните прогнози за днешните осминафинали:

Ваня:

Байер Леверкузен - Атлетико Мадрид 
И двата отбора вече се срещаха в Шампионска лига, като си размениха по една минимална победа и определиха крайния изход след дузпи. Мисля, че и сега надлъгването ще започне от първия мач като не очаквам да има много голове, а по скоро ще си разменят по едно попадение и ще оставят развръзката за двубоя в Испания. 
Резултат: 1:1

Манчестър Сити - Монако
Интригуващ мач, в който домакините няма да имат проблем да вземат победата. В предни позиции Сити се представя добре в последно време и макар да бъде без новата си звезда в атака - Жезус, пак мисля, че ще вкара поне един гол повече от съперника. От друга страна тимът, воден от Гуардиола играе колебливо в отбрана, което ме кара да мисля, че ще допуснат попадение. 
Резултат: 2:1

 

Деси

Манчестър Сити - Монако

Това е един от най-интригуващите осминафинали в Шампионската лига,който противопоставя два много равностойни и класни отбора. Монако се представя винаги добре в сблъсъците си срещу английските отбори в евротурнирите, а и от началото на годината е в страхотна серия без допусната загуба във френското първенството или общо осем мача, като държи и лидерската позиция. Монегаските обаче направиха грешна стъпка в последния кръг, като завършиха 1:1 с предпоследния Бастия.  Според мен френският тим ще подходи предпазливо в тази първа среща и ще търси добър резултат, което ще означава да не допуска много голеве и задължително да отбележи и ще разчита на домакинството си в реванша. Със сигурност няма да е лесно на Монако на стадион “Етихад”, където Манчестър Сити е абсолютен хегемон. Сега и в серия от 9 поредни двубои без допусната загуба. Английският тим има леко предимство в тази първа среща, въпреки че има и някои кадрови проблеми. “Гражданите” разчитат много на този турнир, след като почти нямат шансове за титлата в Англия и го доказаха с единствената си загуба в груповата фаза. Монако и Сити не са се срещали помежду си досега и е трудно да се прогнозира как ще стоят. Все пак си мисля, че решаваща ще се окаже втората среща. Най-вероятно днес ще видим равенство, но ми е трудно да кажа дали ще има повече голове, или не.
Резултат: 0:0

Байер Леверкузен – Атлетико Мадрид
И в тази среща е трудно да се посочи фаворитът, тъй като силите са доста изравнени. Безспорно обаче Атлетико е отборът, който има повече опит в евротурнирите през последните години. Под ръководството на Диего Симеоне, тимът стигна до два финала, но загуби и двата. Байер не допусна загуба в групата си, която не бе никак лека – Монако, Тотнъм и ЦСКА Москва, и е в серия от 10 мача без поражение в евротурнирите. Срещу испански съперници обаче статистиката е против “аспирините” -  Байер е загубил в последните си осем сблъсъка срещу испански отбори в елиминационната фаза на евротурнирите. От друга страна Атлетико играе трудно на германска земя, но пък се оказва краен победител в елиминационната фаза срещу германски тим (спечелил е последните 7 сблъсъка). Байер не се представя убедително в защита и често допуска голове, освен това се говори и за треньорска рокада. Не очаквам тази среща да е резултатна и си мисля, че Атлетико ще наруши традицията и този път ще победи в Германия.
Резултат: 0:1

 

Вели

Байер Леверкузен - Атлетико М   2:1  
Байер няма загуба у дома в евротурнирите от 10 мача, Атлетико от своя страна е продължил напред при последните си седем срещи с германски отбори. Очаквам оспорван мач, като и двата отбора имат шансове за успех. Все пак смятам, че домакините ще победят тази вечер.  

Манчестър Сити - Монако  3:1 
И двата отбора са в отлична форма в момента. Сити е в серия от 9 мача без загуба в ШЛ, а "монегаските" са най-резултатни на Стария континент. Очаквам много труден мач за англичаните, но залагам за техен успех.


Класиране:
1. Велислава Миланова - 5 точки
2. Ваня Симонска - 2 точки
3. Десислава Джерманска - 2 точки

Прогнозирайте срещите от Шампионска лига ТУК и спечелете награди!