Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика – "Жени говорят за футбол", която този път е посветена специално на Шампионската лига. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

Ето и техните прогнози за днешните 1/8-финални мачове:

Ваня:

Порто – Ювентус

До този момент мачовете в Шампионска лига ни предлагат голово шоу и изненадващи резултати за тази фаза на турнира. Не по-малко интересен ще бъде и този двубой, но този път наистина не очаквам дъжд от попадения. Порто е в страхотна форма и едва ли ще допусне загуба и дома. От друга страна съперник на португалците е гранд като Ювентус.

Точен резултат: 0:1

Севиля – Лестър

В този сблъсък испанците няма да имат проблеми и считам, че ще постигнат убедителна победа. Лестър се представя много слабо този сезон, така че трудно ще стигне до попадение.

Точен резултат: 3:0

Деси:

Порто – Ювентус

Ювенус показва, че се намира в отлична форма и днес заслужено е сочен като фоворит, като е в серия от 7 поредни победи във всички турнири. Италианският шампион няма конкуренция в Серия А през последните години, но в евротурнирите нещо все не се получава. Затова със сигурност няма да подцени португалския си съперник, а напротив – ще се възползва максимално от своя превес. Порто е удобен съперник за Ювентус, като в трите срещи помежду им „драконите“ нямат успех. „Бианконерите“ обаче може да са леко разконцентрирани предвид скандала, който избухна в тима и дисциплинарното отстраняване от групата на защитника Леонардо Бонучи. Порто трудно допуска попадения във вратата си, а в домакинствата си също не може да бъде лесно победен.

Точен резултат: 0:1

Севиля – Лестър

Севиля е отборът с повече опит в евротурнирите, докато Лестър показва, че се намира в криза, от която явно няма да излезе този сезон. Това само дава предимство за испанския тим, който и без това заяви сериозни амбиции в Шампионската лига след трите си поредни титли в Лига Европа. Освен това андалусииците са труден съперник в домакинствата си. Тук по-скоро не очаквам изненада.

Точен резултат: 2:0

Вели:

Порто – Ювентус

Мачът е изключително непредсказуем, като италианците имат сериозни проблеми в защита, заради контузени и наказани футболисти. Това със сигурност ще им създаде проблеми на "Ещадио до Драгао". Португалците са в много добра серия от 6 поредни победи във всички турнири и нямат загуба у дома от началото на сезона.

Точен резултат: 1:1

Севиля – Лестър

Очаквам победа за испанците. Шампионът на Англия е изключително неубедителен през този сезон и едва ли ще има сили дори за равенство в Испания. От своя страна през миналата година Севиля има 5 победи от 7 срещи в евротурнирите.

Точен резултат: 3:0

Класиране:
1. Велислава Миланова - 6 точки
2. Ваня Симонска - 3 точки
3. Десислава Джерманска - 3 точки

Прогнозирайте срещите от Шампионска лига ТУК и спечелете награди!