Топ журналистът на вестник "Тема Спорт" - Желю Станков, даде прогнозите си за предстоящите мачове от Първа лига на България. Днес Дунав и Локо Пловдив откриват този кръг. Двата отбора излизат от 17.30 часа на "Лудогорец Арена" в Разград.

Ето и всичките прогнози на Желю Станков

ДУНАВ – ЛОКОМОТИВ Пд

При коефициент от 2.46 за Локо Пловдив срещу Дунав, където и да се играе мачът, няма смисъл много да се колебаем. Нямаме съмнение, че Едуард Ераносян като добър тактик вече е изиграл този мач в главата си с оглед на това, че Дунав има що-годе избистрен стил на игра с ясни изпълнители и трудно би могъл да изненада някого. Голове в двете врати е с коефициент 1.49, а ако искате нещо сигурно – 1.42 е за двоен шанс Х2. Смятаме, че Локо Пловдив няма как да загуби това гостуване в Разград.

ЧЕРНО МОРЕ – БОТЕВ

Бягаме от традиционния ъндър и залагаме на голове в двете врати. Въпреки че винаги има риск, когато стане дума за мач на Ботев извън Пловдив, този път смятаме да гласуваме доверие на канарчетата. Ясно е, че Черно море ще вземе мерки за нестандартните опции на Ботев в атака и вероятно ще се стреми да изолира новия бразилски голаджия Фернандо Виана и добрите подавачи Тодор Неделев и Косоко. Пловдивчани нямат много време и шансове за място в първата плейофна шестица и ако искат до края на сезона да играят в по-силната компания, трябва да вкарват и на чужд терен. Коефициентът за Гол/Гол в Каварна е 1.53. Интересното е, че Еврофутбол дава по-голяма ставка за оувър – 1.53, отколкото за под 2.5 гола – 1.68.

ЦСКА – МОНТАНА

Тук ще предложим нещо нестандартно, но което си струва. Възползвайте се от предложението домакинът да спечели двете полувремена на коефициент 1.74. Тоест залагате на два отделни мача от по 45 минути и във всеки от тях ЦСКА трябва да бие. Не ни се вярва червените да бавят много съперника си, който до края на първенството ще играе без напрежение в очакване на баража за оставане, а и не ни се вярва, ако червените водят на почивката, след това да спрат да играят. Имат да „избиват“ след загубата от Левски, а извиняването пред публиката може да стане само с много голове. Коефициентът за подобен залог е повече от добър.

ПИРИН – СЛАВИЯ

Няма как да подминем коефициент от 1.80 когато Пирин е домакин на Славия. Тази пролет е поредната, за която Венци Стефанов ни обещава, че ще видим белите в различно и по-добро лице, отколкото есента, и това не се случва. Пирин набра добра скорост и въпреки че падна тежко в Разград , едва ли ще се отклони от тенденцията да подобрява играта и резултатите си при новия треньор Милен Радуканов. Тук дори може да се пробва и хендикап на коефициент 3.00.

БЕРОЕ – ЛЕВСКИ

Всички предпоставки сочат победа за Левски. Трима основни играчи на Берое са наказани. През седмицата имаше бой в треньорския щаб на старозагорци и отстранен човек от щаба на Ферарио Спасов. От друга страна, Левски е в подем, след като победи ЦСКА, а и още го има ефекта на новия треньор. Предполага се, че сините ще се радват и на повечко публика в тяхна подкрепа. При онлайн букмейкърите коефициентът за чиста двойка стига до 2.00.

ЛОКОМОТИВ ГО – ЛУДОГОРЕЦ

Този мач не носи много обяснения, освен ако гостите не бъдат помолени деликатно да не се развихрят много. Все пак новият треньор на Локо Горна (назначението ще стане ден-два след мача) не трябва да има много работа в психологически аспект, а след голяма загуба ще му се наложи да работи в тази насока. Коефициент от 1.57 за победа на Лудогорец с два или повече гола разлика е в реда на нещата. Не смятаме да се впускаме в разглеждане на други опции, а като цяло ставки от това ниво са добър избор за шампионите, които, ако се разиграят, нямат проблеми по българските терени.

НЕФТОХИМИК – ВЕРЕЯ

И двата тима събраха доста стари кучета, общо взето обаче, играта и представянето им не са постоянни и са си за втората плейофна група. Верея все още няма достатъчно потенциал и рутина да печели точки на чужд терен, а за Нефтохимик мачът е много ключов, тъй като бургазлии могат да изпреварят в класирането Берое и Славия, на които се очертават много трудни мачове този кръг. До понеделник се очаква коефициентът за победа на Нефтохимик да падне под 2.00.