Депортиво – Барселона, мач от 34-ия кръг на Примера дивисион, „Риасор“, 21,00 часа, съдия Рикардо де Бургос

Групата на Депортиво: Плетикоса, Мануел Пабло, Наваро, Берхантинос, Москера, Кани, Лукас, Ориол Риера, Хуанфран, Сидней, Лауре, Луизиньо, Картабиа, Фаджр, Хона, Борхес, Хонас, Ману Фернандес

Контузени: Лукс, Фабри, Луис Алберто
Наказани: Арибас, Лопо

Групата на Барселона: Тер Стеген, Браво, Пике, Дани Алвес, Масчерано, Бартра, Алба, Адриано, Видал, Бускетс, Ракитич, Арда, Иниеста, Сержи Роберто, Меси, Суарес, Неймар, Мунир

Контузени: Рафиня, Вермаелен, Сандро
Наказан Матьо

Прогноза

Сезонът на Барса е на път да се превърне в пълна катастрофа. Трите поредни загуби и общо четирите мача без победа в първенството, ликвидираха преднината на каталунците в класирането и гостуването на Депортиво се явява ключово. 

Луис Суарес и Лео Меси спряха да вкарват и напрежението явно се е настанило сериозно в отбора, колкото и Луис Енрике да твърди, че тимът играе добре и трябва единствено да бъде по-ефективен, за да започне да печели отново. 

Затова и мачът в Ла Коруня ще бъде огромен тест за отбора, най-вече от психологическо естество, в стремежа му да се отърси от проблемите. Няма съмнение, че класата на Барса е много по-голяма от тази на домакините, но напоследък за фаворита няма лесен двубой. 

Добрата новина е, ако изобщо може да има такава, че съперникът им се намира в криза от доста време. Галисийците спечелиха едва веднъж в 17 срещи и това ги смъкна в долната половина на класирането, като все пак те имат 9 точки повече от първия тим под чертата. 

Депортиво обаче е отборът с най-много равенства – цели 17 до момента, което показва, че тимът губи трудно мачовете си, а точно сега Барса не може да се позволи грешна стъпка. 

Всичко това предполага, че на „Риасор“ ще бъде крайно интересно. Барса спечели последните си 4 визити на този стадион, вкарвайки общо 16 гола в тях, но сега и успех с 1:0 би бил безценен за хората на Луис Енрике. Наставникът иска 5 победи до края от тима си и със сигурност вярва, че пропадането ще бъде спряно срещу Депортиво. А това, че Меси няма загуба от СуперДепор също носи поводи за оптимизъм. 

Резултат: Депортиво – Барселона    1:2