Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика – "Жени говорят за футбол", която този път е посветена специално на Шампионската лига. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

Ето и техните прогнози за днешните 1/8-финални реванши:

Ваня:

Атлетико Мадрид – Байер Леверкузен

Атлетико е почти сигурен участник в следващата фаза на Шампионска лига предвид успеха с 4:2 при гостуването си в Германия. И въпреки че Байер е с нов треньор, не мисля, че ще постигне нещо значимо в Мадрид. Без излишно напрежение Атлетико ще вземе мача с гол повече.

Прогноза: 1:0

Монако – Манчестър Сити

Изключително интригуващ мач, в който може да се случи всичко. И двата тима умеят да вкарват голове, но са слаби в защита. Ще си разменят попадения като най-вероятно Сити ще продължи напред.

Прогноза: 2:2

Деси:

Атлетико Мадрид – Байер Леверкузен

За мен Байер е обречен в мисията си да стопи пасива от първата среща (2:4 за Атлетико). Головете на дюшекчиите на чужд терен много тежат. Освен това, чсто психологически загубата на свой терен бе тежък удар за “аспирините”. Атлетико ще играе със сигурност предпазливо, а гостите от Германия имат и не малко кадрови проблеми и това също усложнява задача им.

Прогноза: 2:0

Монако – Манчестър Сити

Едва ли някой е очаквал първата среща да завърши с осем гола… (5:3 за Сити). Така че е трудно да се прогнозира какво ще измислят двата отбора днес. Монако ще търси на свой терен да отбележи два гола, което е напълно постижимо, но според мен много трудно задача пред монегаските е да не допуснат такъв в своята врата. Сити показват, че имат отлично нападение през този сезон и бележат по много.

Прогноза: 2:1

Вели:

Атлетико Мадрид – Байер Леверкузен

Убедителната победа в първия мач дава спокойствие за Атлетико, но все пак те ще трябва да довършат започнатото в Германия. Очаквам победа за испанците у дома.

Прогноза: 2:1

Монако – Манчестър Сити

След головото шоу в Англия, сега французите ще търсят победа на свой терен. В състава им се завръща Фалкао, което е добрата новина за домакините. Очаквам равенство и продължаване напред в турнира за англичаните, въпреки че Монако е непобеден у дома в европейските турнири.

Прогноза: 2:2

Класиране:

1.Велислава Миланова – 10 точки
2. Десислава Джерманска – 10 точки
3. Ваня Симонска – 9 точки