Ювентус – Лацио, финал за Купата на Италия, Рим, ст.: "Олимпико", начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Нето, Бардзали, Бонучи, Киелини, Сандро, Маркизио, Ринкон, Алвеш, Дибала, Манджукич, Игуаин
Резерви: Буфон, Аудеро, Бенатия, Лихтщайнер, Матиео, Асамоа, Лемина, Мандрагора, Стураро, Куадрадо
Треньор: Макс Алегри

Контузени: Кедира, Ругани, Пяца
Наказани: Пянич
Под въпрос: Манджукич, Дибала

Лацио: Стракоша, Бастос, Де Врай, Уолас, Баста, Милинкович-Савич, Билия, Пароло, Лулич, Иммобиле, Кейта
Резерви: Варгич, Адамонис, Хут, Раду, Мурджа, Креко, Кардосели, Ломбарди, Алберто, Андерсон, Джорджевич
Треньор: Симоне Индзаги

Контузени: Маркети, Лукаку
Наказани: няма
Под въпрос: Пароло

Прогноза на Gol.bg:

Гледайте мача на живо тук!

Това е първата крачка за "старата госпожа" към мечтания требъл. На пътя на Ювентус обаче е Лацио, който е един от най-стабилните отбори през този сезон в Италия, а нападателната мощ на "орлите" е впечатляваща. В последните си 6 срещи римляните само един път отбелязаха по-малко от два гола – при 0:3 от Наполи, но и тогава създадоха една дузина опасности пред противниковата врата. В серията влизат и победите им със 7:3 над Сампдприя и 6:2 над Палермо. Сега обаче срещу Лацио ще се изправи легендарното BBC, като се очаква Бардзали да действа като десен защитник. Традиционно за Купата на вратата застава Нето, което няма как да не е плюс за столичани.

През 2015 г. Ювентус и Лацио отново се срещнаха на финала за Купата на Италия и "бианконерите" победиха с 2:1 след продължения. На следващия сезон те играха 1/4-финал на "Олимпико", спечелен от гостите с 0:1. Тази вечер торинци ще се опитат да вдигнат трофея за трета поредна година – нещо невиждани в историята на турнира. Юве е печелил Купата рекордните 11 пъти от общо 17 финала, а статистиката на Лацио е 6 златни медала от 9 финала. Това показва, че двата отбора рядко губят решаващия мач в надпреварата и ще се изправят помежду си в него за трети път. Освен през 2015 г., те спориха за отличието и през 2003/04, когато победителят се реши в два мача – 2:0 за Лацио и 2:2.

За срещата довечера и двамата треньори имат кадрови проблеми. Пянич е наказан, Кедира е с травма, а Маркизио е невъзстановен. Въпреки това се очаква той да започне титуляр и да си партнира в средата на терена с Ринкон. Дибала и Манджукич също не са готови на 100%, но Макс Алегри няма друг избор, освен да заложи на тях от 1-ата минута. За Лацио виси Пароло, но се очаква Симоне Индзаги да разчита на него. Твърдо аут обаче са Маркети и Лукаку.

Юве и Лацио вече изиграха мачовете си един срещу друг в Серия "А" и "бианконерите" спечелиха и в двата случая – 1:0 в Рим и 2:0 у дома. "Старата госпожа" е в серия от 9 поредни успеха над "орлите" във всички турнири. Последният успех на Лацио над Ювентус обаче е точно за Купата – през 2013 г. с 2:1. "Черно-белите" са сочени като фаворит, но ние ще заложим на изненада – 1:1 в редовното време и 2:1 за римляните след продължения.

Прогноза: Ювентус – Лацио 1:1, 1:2 след продължения