Франция - Англия, приятелски мач, стадион "Сен Дени", тази вечер от 22:00 часа наше време

Гледайте мача на живо ТУК!

Вероятни състави:

Франция: Лорис, Менди, Кимпембе, Юмтити, Сидибе, Рабио, Канте, Мбапе, Лемар, Дембеле, Лаказет

Англия: Хийтън, Уокър, Стоунс, Кейхил, Бетранд, Окслейд-Чембърлейн, Дайър, Али, Лингард, Стърлинг, Кейн

Прогнозата на Gol.bg:

Повече от приятелски мач, предвид трагичните събития на Острова преди повече от месец. Франция и Англия отново са обединени в болката от тероризма, както бе през 2015 г. на стадион "Уембли" само няколко дни след жестокия атентат в Париж.

Сега на "Сен Дени" ще бъдат почетени загиналите в Лондон и Манчестър, като в официалната ложа ще бъдат министър-председателят на Великобритания Тереза Мей и френският президент Еманюел Макрон.  

Въпреки тягостните обстоятелства, двубоят се очаква с голям интерес заради пълните със звезди съперници. И двата тима обаче не бяха на ниво в квалификациите за Мондиал 2018 преди дни.

Франция сдаде лидерската си позиция в своята група след нелепа загуба 1:2 от Швеция, дошла с гол от центъра на терена в последните секунди на Ола Тойвонен.

Англия едва отърва кожата в късна драма в британското дерби с Шотландия (2:2), като Хари Кейн донесе точката в продължението на двубоя.

Сега селекционерите Дидие Дешан и Гарет Сайтгейт вероятно ще направят някои промени по съставите.

Френските привърженици изгарят от желание да видят в игра младите си таланти, начело с Килиан Мбапе, Осман Дембеле и Тома Лемар. Очаква се дебют за "петлите" да направи младият защитник на ПСЖ Преснел Кимпембе.

В лагера на Англия промените ще започнат от вратата - Джо Харт ще отстъпи мястото си на Том Хийтън и Джак Бътланд, които ще си разделят по едно полувреме. Окслейд-Чембърлейн и Джеси Лингард също ще получат шанс за изява.

Статистиката в последните пет мача е на страната на Франция - три победи равен и загуба. Въпросният мач на "Уембли" преди две години бе спечелен с 2:0 от англичаните, но тогава едва ли на французите им беше до футбол.

Определено този сблъсък ще е по-различен заради ротациите. Всеобщо мнение обаче е, че Франция притежава изключителна дълбочина в състава.

"Резервите" на "петлите" имат потенциал да се противопоставят на Англия, дори Саутгейт да използва доста от основните си играчи. Голове в двете врати изглеждат най-вероятни, като везните леко накланят към домакинска победа

Резултат: 2:1