Чили - Германия, финал на купата на Конфедерациите. Стадион "Крестовски" в Санкт Петербург, 21.00 часа българско време.
 
 

Вероятни състави:

Германия: Тер Стеген, Зюле, Рюдигер, Кимих, Хектор, Хенрихс, Горецка, Руди, Дракслер, Щиндъл, Вернер
Чили: Браво, Хара, Медел, Исла, Бесежур, Диас, Видал, Арангис, Ернандес, Алексис, Варгас
 
 
Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора стигнаха очаквано до мача за трофея, с оглед представянето си в турнира и ролята на фаворити.

Световните шампиони пристигнаха на руска земя без основните си звезди, но въпреки това селекционерът Йоахим Льов разполага с много талантливи млади футболисти, които изгарят от желание да се докажат.

Най-силният отбор в Южна Америка за последните години вече показа в мача с Маншафта в груповата фаза, че не се плаши от големи имена и е готов да демонстрира постоянно свирепата си преса.

Момчетата на Хуан Антонио Пици бяха по-добрият отбор при равенството 1:1, но направиха куп пропуски, които ги лишиха от една престижна победа. Тя обаче ще бъде много по-сладка, ако бъде постигната днес.

Бундестимът не познава вкуса на поражението в 13 поредни срещи, а Чили има една загуба в последните си седем мача. Днешните съперници имат само два мача помежду си - на 22-и юни и през 2014 година, когато европейците спечелиха с 1:0 в приятелски мач.

В исторически план Чили е играл общо шест пъти срещу Западна Германия, постигайки две победи в контроли. Три от четирите поражения са на световни финали.

И двата отбора изповядват много бърз, агресивен и зрелищен футбол с преса по целия терен, което е предпоставка да се насладим на истинско футболно зрелище.

 

Резултат:  Чили - Германия 2:2 в редовното време, 4:3 при дузпите