Бейтар Йерусалим - Ботев Пловдив, първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа, стадион "Ха Мошава", съдия Бартош Франковски (Полша), тази вечер от 21:00 часа българско време, пряко в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Ботев

Вратари: Иван Чворович, Даниел Кайзер

Защитници: Цветомир Панов, Йордан Минев, Виктор Генев, Пламен Димов, Лазар Марин, Кристиан Димитров

Халфове: Меледже Омнибес, Серкан Юсеин, Алваро Юлиано, Фелипе Бризола, Радослав Апостолов, Тодор Неделев

Нападатели: Омар Косоко, Крум Стоянов, Тони Тасев, Кристиан Добрев

Контузени: Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Фернандо Виана (на режим)
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Носителят на Купата на България Ботев Пловдив премина без напрежение първия квалификационен кръг на Лига Европа с две победи над албанския Партизани (3:1, 1:0).

Следва обаче доста по-сериозен съперник в лицето на израелския Бейтар Йерусалим. Тази вечер от 21:00 часа "канарите" гостуват на стадиона в Петах Тиква в първи мач от сблъсъка.

В лагера на пловдивчани цари оптимизъм за добър резултат на чужд терен, макар Бейтар да минава за фаворит в този мач. Лошото за треньора Николай Киров е липсата на капитана Лъчезар Балтанов, който лекува счупен пръст на крака.

С контузия още е бранителят Радослав Терзиев. Нападателят Фернандо Виана пък все още не е наваксал с подготовката и няма да се рискува с пускането му в игра.

В навечерието на двубоя треньорът Киров наблегна на нападателната мощ на израелците, които забиха цели седем гола в предния кръг. По думите му сегашният съперник е съвсем друга класа в сравнение с Партизани и предстоят две много тежки битки.

Бейтар взе по драматичен начин домакинството си на унгарския Вашаш с късен обрат до 4:3, след като изоставаха с 1:3 по-малко от 5 минути преди края на редовното време.

Реваншът в Будапеща бе спечелен с 3:0 и с общ резултат 7:3 тимът от Йерусалим се класира за втория кръг.

Голямата звезда в отбора е направилият име в английската Висша лига 37-годишен плеймейкър Йоси Бенаюн, който бе привлечен в тима преди по-малко от месец.

По всичко личи, че Ботев ще има доста тежка задача в опазването на вратата си, особено в Израел.  Не е случайно, че всички букмейкърски къщи дават доста ниски ставки за домакинска победа.

Очакванията са израелците отново да се развихрят след наказателната акция над Вашаш. Пловдивчани обаче имат сили поне за гол на чужд терен, който да им остави шансове на реванша.

Резултат: 2:1