Лудогорец - Жалгирис, среща-реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига, стадион "Лудогорец Арена", начало 21.00 часа, съдия Мадс-Кристофер Кристоферсен (Дания), пряко в Gol.bg. Първата среща завърши със загуба 1:2 за българите.

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Саша, Пластун, Моци, Натанаел, Анисе, Дяков, Марселиньо, Кафу, Вандерсон, Кешерю

ЖАЛГИРИС: Витскаускас, Спийнгард, Климавичиус, Мбодж, Ваиткюнас, Благоевич, Люич, Кукис, Нюаджи, Еливелто, Атаич

Последните 10 срещи на Лудогорец във всички турнири: Общо 4 победи, 2 равенства и 4 загуби. От тях 2 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Жалгирис във всички турнири: Общо 6 победи, 3 равенства и 1 загуба. От тях 2 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните 5 гостувания.

ПРОГНОЗА: Около 5 хиляди зрители ще подкрепят днес Лудогорец от трибуните в Разград, феновете на орлите до снощи бяха изкупили над 4 хиляди талона за реванша с Жалгирис. Тази вечер Лудогорец ще се опита да разсее кошмарите, причинени му от Жалгирис във Вилнюс.

Литовците спечелиха с 2:1 на изкуствения терен на стадион „LFF” преди седмица, което бе неочакван удар по високите амбиции на българския хегемон. Всички в тима вярват, че щетите от Вилнюс са поправими.

Продължаването обаче минава през доста по-силна игра от първия мач. И то от звездите в отбора, които трябва да се концентрират върху действията си на терена, а не да се разсейват от постоянните спекулации за техен трансфер. Залогът на "Лудогорец Арена" е голям.

При неуспех шампионите ще търсят нов треньор и ще трябва да се задоволят само с участие на родната сцена. Но при елиминиране на Жалгирис пак ще повярват в себе си и ще започнат нов дълъг европоход. Победителят от Разград ще срещне в следващия кръг по-добрия от двойката Апоел Беер-Шева (Израел) - Хонвед (Унгария) в третия квалификационен кръг на Шампионската лига (в първата срещата израелците победиха с 2:1).

Мачовете от тази фаза са на 26/27 юли и 01/02 август. Лудогорец ще се хвърли здраво за победата и ще я спечели. Прогнозата ни е за успех на "орлите".

Резултат: Лудогорец - Жалгирис 3:1