Мурсия – Барселона, първи мач от 1/16-финалите на Купата на Краля, стадион „Нуева Кондомина“, 22:30 часа българско време.

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона господства в турнира за Купата на Краля в последните години, като спечели последните три финала. Новият сезон в надпреварата за каталунците започва с гостуване на Мурсия в мач от 1/16-финалите. Барса е фаворит и в двата мача с третодивизионния Мурсия и в Испания за пореден път се заговори, че няма никакъв смисъл от формата на надпреварата и това да бъдат играни по два мача в първите кръгове.

Треньорът на Барса Ернесто Валверде даде почивка на седем от титулярите си – Тер Стеген, Юмтити, Бускетс, Паулиньо, Иниеста, Меси и Суарес, като само 12 човека от първия отбор пътуваха до Мурсия. В групата попаднаха и играчи от Б отбора на Барселона, като двама от талантите най-вероятно ще започнат като титуляри.

Първият е Марк Кукурела, който е гласен за следващия голям ляв бек на Барса. 19-годишният играч вече играе на топ ниво и е гласен за заместник на Жорди Алба и Лука Дин. Очаква се като титуляр да започне и Карлес Аленя, един от най-талантливите полузащитници не само в Испания, но и в света. Аленя най-вероятно ще играе в средата на терена със Сержи Роберто и Андре Гомес.

Вероятен състав на Барселона: Силесен, Семедо, Масчерано, Вермаелен, Кукурела, Роберто, Гомес, Аленя, Деулофеу, Алкасер, Денис

Резултат: 0:2