В последните няколко сезона Пепе се утвърди като основен защитник на Реал Мадрид и въпреки че се чувства добре в отбора, през 2012 година може да си тръгне без пари от "Бернабеу". Това съобщава вестник "АС".

Преговорите относно новия договор на португалеца не вървят добре, тъй като той изобщо не е доволен от предложението на Кралския клуб и смята, че не е оценен подобаващо.

През 2007 година играчът бе взет срещу 30 милиона евро от Порто, но подписа едва срещу 1,8 милиона на сезон, което го прави един от най-ниско платените футболисти в състава.

Сега желанието му е да получава по около 5 милиона, колкото взима например Карим Бензема. От Реал обаче категорично отказват да му дадат подобна сума и засега предлагат по 2,5 милиона и договор до 2015-а.

През есента на 2009-а агентът му Жорже Мендеш почти бе уредил доста добър контракт, но точно тогава Пепе се контузи, не игра 6 месеца и в момента столичани се колебаят дали да го задържат.

Футболистът пък е на мнение, че дори и да си тръгне през 2012 ще бъде на 29 години с достатъчно перспектива и на друго място ще получи парите, които смята, че заслужава.