Реал Мадрид се измъчи, но спечели трудна победа с 1:0 като гост на Спортинг Хихон в мач от 11-я кръг на Испанската Примера Дивисион.

Единственият гол вкара Гонсало Игуаин в 82-та минута. Преди това напълно редовен гол на аржентинеца неправилно бе отменен.

Домакините оказаха сериозен отпор на именития си гост и дори можеха да изравнят, но Касияс направи страхотно спасяване.

Благодарение на победата мадридчани се върнаха отново начело в класирането с точка пред втория Барселона.





Реал можеше да поведе в 10-та минута. Тогава Игуаин получи подаване в наказателното поле и отправи много точен диагонален удар, който преодоля вратаря, но тресна далечната греда.

Три минути по-късно отново Игуаин се прояви, финтирайки двама защитници в наказателното поле и след това подаде назад към непокрития Ди Мария, но неговия удар рикошира в крак на защитник и излезе в корнер.

Освен тези две положения обаче Реал не успя да наложи някакъв натиск и мачът бе сравнително равностоен.

В 21-та минута Спортинг Хихон предизвика напрежение в наказателното поле на Реал. Диего Кастро проби до аутлинията и поднесе назад към Сангой. Той овладя топката и пробва удар със завъртане, но Пепе се намеси решително.

Две минути по-късно след центриране от корнер за Реал топката бе свалена с глава от Игуаин  и Кедира опита да засече, но защитник му попречи.

В 28-та минута Диего Кастро получи подаване пред наказателното поле и след като си спря топката с гърди отправи плътен удар в рамките на вратата, но Касияс бе на място и спаси.

До края на полувремето въпреки лекото преимущество за Реал нямаше повече положения за гол. Единствено в предпоследната минута домакините имаха претенции за дузпа, когато Сангой преодоля Пепе в наказателното поле и подаде към Кармело, който бе притиснат от Карвальо. Съдията обаче бе само на три метра от ситуацията и не видя нарушение.

Четири минути след почивката вратарят на домакините Пабло трябваше да показва страхотен рефлекс, за да избие опасен диагонален удар на Ди Мария.

В 54-та минута Игуаин вкара с глава топката в мрежата, но съдията отмени гола заради засада. На повторението се видя, че такава няма.

В средата на второто полувреме Игуаин имаше стопроцентово положение за гол, тъй като бе изведен сам срещу вратаря. Той обаче стреля прекалено близо до него и това позволи на Пабло да спаси.

В ответната атака и Спортинг пропусна страхотно положение. Ривера изведе Сангой в коридор в наказателното поле и от малък ъгъл нападателят преодоля Касияс с остър удар, но топката мина покрай далечната греда.

Диктуващия на помощника си от трибуните Жозе Моуриньо пусна в игра Карим Бензема и франзуцинът за пореден път изигра решаваща роля за обрат в мача.

В 75-та минута негов плътен удар от границата на наказателното поле бе спасен от вратаря.

В 82-та минута обаче Пабло не успя да улови удар с глава на Бензема след центриране от фаул и търкулналата се топка бе довкарана от Игуаин почти от голлинията.

Минута по-късно обаче се наложи Касияс да показва защо носи прякора Свети Икер, спасявайки победата за отбора си. Влезлият като резерва за домакините Давид Барал стреля много опасно с глава от непосредствена близост, но вратарят на Реал показа страхотен рефлекс и спаси с една ръка.

В допълнителното време домакините получиха и червен картон, след като Ботиа спря с брутално влизане опасен пробив на Роналдо.

Спортинг Хихон - Реал Мадрид 0:1

0:1 Игуаин 82

Червен картон: Ботиа 93

Спортинг: Хуан Пабло, Лора, Ботиа, Грегори, Хосе Анхел, Ривера, Егурен (85 Луис Моран), Ново, Кармело (70 Де лас Куевас), Диего Кастро, Сангой (77 Давид Барал)

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Пепе, Карвальо, Рамос, Чаби Алонсо, Кедира, Йозил (89 Арбелоа), Ди Мария (64 Бензема), Игуаин (85 Ласана Диара), Роналдо