Сагата около трансфера на бразилската звезда Неймар в Реал Мадрид може да има неприятен завършек за испанците, защото президентът на Сантос обяви, че клубът е отказал оферта за нападателя.

Предложението е включвало възможност играчът да пристигне на „Сантяго Бернабеу” през януари и дори този вариант бе считан за по-вероятен, но бразилците са отказали.

„Не е в наш интерес да продаваме Неймар и вече показахме това. Получихме предложение от Реал Мадрид и трябваше да отговорим до края на юли дали го приемаме или не. В крайна сметка отговорът ни бе отрицателен” заяви Луис Алваро Рибейро.

„Офертата включваше две възможности – едната бе той да бъде трансфериран сега, а другата това да се случи по-късно, но ние отказахме и двата варианта” добави босът на клуба.

Досега Реал бе считан за почти сигурният нов отбор на Неймар, но при това положение изглежда малко вероятно испанците да се сдобият с таланта. Възможно е действията на Сантос да са продиктувани от желанието на клуба да получи по-голяма трансферна сума за футболиста и така да се даде шанс и на други желаещи да го имат, да се включат в наддаването.