Звездата на европейския клубен шампион Барселона Лионел Меси призна, че заслугата за успехите на клуба принадлежи на наставника Хосеп Гуардиола.

"Барселона нямаше да е същият отбор без Гуардиола. Никога не бих заменил Барса за някой друг тим", призна Меси пред "Фокс Спорт".

През миналия сезон нисичкият бързак вкара цели 53 гола за Барса във всички турнири. Той обърна внимание и на вечния съперник на каталунците Реал Мадрид.

"Не обръщам внимание на това, което говори Моуриньо. Кристияно Роналдо е един от най-добрите играчи в света, заедно с Шави и Андрес Иниеста", завършва аржентинецът, който се е запътил към рекорд в шампионската лига.

Суперзвездата на блаугранас ще се опита за четвърта поредна година да стане голмайстор №1 на най-престижния европейски клубен турнир.

До този момент само Герд Мюлер е ставал 4 пъти реализатор №1 в най-перстижния турнир, но не и в последователни години: 1973, 1974, 1975 и 1977.

Утре вечер Барселона приема седемкратния европейски клубен шампион Милан в първи двубой от осма група на Шампионската лига. Мачът започва от 21.45 часа българско време.