Реал Мадрид спечели с внушителното 4:0 срещу Лион в мач от третия кръг на Група Д на Шампионската Лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Мадридчани тотално надиграха съперника си и напълно заслужено стигнаха до успеха. Той дори можеше да е по-внушителен, ако домакините имаха малко повече късмет.

Резултатът бе открит от Карим Бензема през първото полувреме. След почивката французинът асистира на Сами Кедира за втория гол, а малко след това вратарят на гостите Уго Лорис си вкара автогол. Крайният резултат бе оформен от Серхио Рамос към края на мача.

Французите имаха само едно добро положение през първото полувреме, но то бе пропуснато от Джими Брианд.

След победата Реал има пълен актив от 9 точки и почти със сигурност си гарантира първото място в групата. Аякс и Лион пък делят второто място с по 4 точки.





Реал очаквано започна по-активно мача от самото начало. В 6-та минута Кристияно Роналдо се завъртя и от място нанесе изненадващ удар от 25 метра, като се наложи Лорис да се хвърля и с мъка да избива топката. Две минути по-късно Кедира намери страхотно Роналдо с центриране към далечната греда, но португалецът не успя да намери топката от воле от чиста позиция.

Лион пък отговори с много красива комбинация, при която Бастос центрира и Джими Брианд засече с глава след летящ плонж, но топката мина на сантиметри от гредата.

Малко по-късно гостите за малко да си вкарат автогол след върната топка назад към Лорис, като той едва изчисти с крак в корнер. В 19-та минута Бензема и Роналдо комбинираха по страхотен начин под носа на няколко защитника в наказателното поле, но след удара на португалеца топката рикошира и мина малко над гредата.

Точно след ъгловия удар обаче резултатът бе открит. Месут Йозил центрира при близката греда, там Роналдо отклони с глава и на далечната греда Бензема засече отблизо на празна мрежа.

Кристияно очевидно бе в настроение да комбинира и след няколко минути заедно с Марсело направо подлудиха отбраната на гостите със серия скоростни двойни подавания. Накрая бразилецът стреля от много добра позиция в наказателното поле, но топката мина встрани от вратата.

Марсело обаче явно се бе настроил единствено за офанзивни действия, защото негова несериозна игра в защита позволи на Брианд  да отправи диагонален удар от границата на наказателното поле, но не намери очертанията на вратата.

Минута по-късно Марсело отново бе на другия край на терена и изведе Роналдо на стрелкова позиция, но ъгълът пред португалеца бе прекалено остър и той не успя да преодолее вратаря.

В 28-та минута Гомис вкара ефектен гол след удар от воле, но съдията правилно отмени попадението заради еднометрова засада. Освен Марсело, Пепе също не бе много фокусиран и негова грешка можеше да даде възможност на Гомис да стреля от границата на пеналта, но нападателят не се възползва.

Пет минути преди края на полувремето се стигна до странна ситуация, при която Реал Мадрид изпълни бързо пряк свободен удар и свари защитата на Лион неподготвена, вкарвайки топката в мрежата. Съдията обаче показа, че не е дал сигнал и даде жълт картон на Чаби Алонсо. При повторното изпълнение Йозил стреля много опасно и Лорис едва успя да избие от голлинията с една ръка.  До края на полувремето и Роналдо стреля силно от дистанция, но прати топката на метър встрани.

Три минути след почивката Реал нанесе своя втори удар. Това стана след като Бакари Коне се подхлъзна и остави Карим Бензема да навлезе непокрит в наказателното поле. Французинът можеше сам да стреля, но вместо това подаде встрани на непокрития Кедира и той от упор забоде топката в мрежата.

Домакините продължиха вихрено и минута след гола Пепе се включи изненадващо по крилото и центрира точно към близката греда, където Бензема засече остро с глава, но не уцели вратата. Кедира пък имаше възможност за втори гол, след като получи страхотен пас от Анхел ди Мария, но не си поведе добре топката в наказателното поле. За сметка на това германският халф бе изключително прецизен при едно центриране към Бензема и французинът стреля от воле от чиста позиция, но прати топката встрани от вратата.

Защитата на Лион изпитваше сериозни затруднения да спира устремните атаки на Реал и така в 54-та минута след паника в наказателното поле се стигна до автогол. Той дойде след като топката бе грешно изчистена в краката на Йозил, който от малък ъгъл пробва прострелно центриране. Лорис се хвърли да пресече, но вместо това вкара топката в собствената си мрежа.

След може би първата атака на гостите за второто полувреме за малко да падне гол. Касияс не реагира добре на едно центриране и Гюркюф имаше възможност да стреля от въздуха, но уцели съотборника си Гомис. В ответната атака Бензема поднесе топката на връхлитащия пред наказателното поле Йозил и той засече технично до гредата, но Лорис се хвърли и спаси блестящо.

В средата на полувремето Жозе Моуриньо пусна в игра Кака на мястото на Йозил. И бразилецът мигновено се прояви с мощно включване, което завърши с опасен диагонален удар покрай вратата.

Малко след това пък гол на Роналдо бе отменен, тъй като рикошира в намиращия се в засада Кака. На повторението се видя, че е леко спорно дали бразилецът е зад защитата, но за сметка на това в началото на атаката Бензема бе в очевидна засада, незабелязана от рефера.

След това дойде ред на другите две резерви на Реал да се окажат в центъра на събитията. Фабио Коентрао бе изведен непокрит в наказателното поле от Марсело, но от странична позиция отправи нещо средно между центриране и удар и съответно Лорис спаси. След това пък Гонсало Игуаин получи страхотен параболичен пас от Ди Мария и първоначално овладя топката непосредствено пред вратата, но след това тя му избяга и защитник му изби.

Все пак четвъртият гол не закъсня и негов автор бе Серхио Рамос в 82-та минута. Той се пребори за центриране от корнер в наказателното поле и след като топката остана в него, той от упор разстреля Лорис.

До края на мача Кристияно Роналдо си пробва късмета още веднъж, но отново бе неточен.


Реал Мадрид - Лион 4:0

1:0 Бензема 17
2:0 Кедира 48
3:0 Лорис 55 а.г.
4:0 Рамос 82

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Пепе, Рамос, Арбелоа, Чаби Алонсо, Кедира (61 Коентрао), Йозил (66 Кака), Ди Мария, Роналдо, Бензема (72 Игуаин)

Лион: Лорис, Коне, Ловрен, Ревейре, Фофана, Сисоко, Калстрьом, Гюркюф (66 Едерсон), Бастос, Гомис (80 Дабо), Брианд