Реал Мадрид изпита вледеняващо чувство за кошмарно дежа-ву, след като във втори пореден мач изпусна победата след късен гол от фаул на съперника.

Три дни след Малага този път Виляреал измъкна равенство 1:1 като домакин на своя "Ел Мадригал", в мач от 28-я кръг на първенството.

Изравнителния гол този път падна в 82-та минута, но за сметка на това съдията изгони двама души от Реал и направи реакцията невъзможна. Недоволството на гостите бе пълно, тъй като освен всичко друго нямаше и нарушение преди фаула.

Преди това Кристияно Роналдо бе открил резултата за белите с хубав гол в 62-та минута. Той обаче се оказа недостатъчен за победата.

Така вече преднината на Реал на върха на класирането пред Барселона е вече само 6 точки, като предстои и директен мач на "Ноу Камп".


Още от самото начало домакините показаха, че в този мач нямат намерение да са боксова круша за своя съперник. В 5-та минута след центриране от корнер Сапата стреля с глава покрай гредата, а пред вратата Марко Рубен пропусна да отклони в мрежата.

Реал отвърна с центриране от фаул към далечната греда, където Пепе засече с глава отблизо, макар от нулев ъгъл и Сапата трябваше да изчисти от голлинията.

Малко по-късно Кедира се включи в атака и отправи удар от границата на наказателното поле, но без да затрудни Диего Лопес.

В 15-та минута Реал изпусна чисто положение. След центриране от фаул Рамос бе оставен непокрит и засече с глава от упор, но прати топката над гредата.

Последваха два силни удара към двете греди - Кани шутира по земя покрай страничната греда, а Марсело прати топката малко над напречната греда.

В 19-та минута Виляреал имаше практически стопроцентово положение. Серхио Рамос направи грешка и загуби топката пред наказателното поле, което позволи на Нилмар да излезе сам срещу Касияс. Вратарят на Реал обаче изби удара му с крак.

При нова атака на Виляреал топката бе поднесена назад пред наказателното поле и Маркош Сена отправи остър удар от около 25 метра, но не му стигна съвсем малко точност.

В 28-та минута и Реал стигна до добро положение за гол. След центриране от фаул Бензема засече с глава само на 5 метра от вратата, но прекалено леко и Диего Лопес улови.

Малко след това след центриране от корнер пред вратата на Реал можеше да бъде отсъдена дузпа, тъй като Арбелоа дръпна лекичко Нилмар за фланелката, но това остана незабелязано от съдията.

Като цяло играта бе доста разпокъсана и затова опасностите идваха предимно от статични положения. При поредното центриране от фаул пред вратата на Виляреал Пепе стреля с глава от непосредствена близост, но право в тялото на вратаря. При ситуацията имаше и засада, която остана неотсъдена.

Две минути преди почивката пред Бензема се отвори чудесен шанс, след като бе изведен на чиста стрелкова позиция в наказателното поле от Марсело, но стреля неточно.

В самото начало на второто полувреме Виляреал можеше да има възможност да направи нещо след центриране от корнер, като топката дойде към непокрития в наказателното поле Сапата, но спирането му бе ужасно и не успя да стреля.

След това обаче постепенно Реал взе инициативата и притисна съперника. Марсело демонстрира техника пред наказателното поле на Виляреал и остави на Кедира за топовен удар, но топката мина на сантиметри от страничната греда.

Чаби Алонсо пък за малко да вкара изненадващ гол от фаул, от позиция за центриране около тъча. Все пак обаче кълбото мина малко над гредата.

В 62-та минута мадридчани избухнаха със страхотна атака, след която резултатът бе открит. Кристияно Роналдо започна акцията и размени двойно подаване с Месут Йозил, който технично с петичка го изведе в наказателното поле, португалецът изпревари вратаря, заобиколи го и на празна мрежа вкара гол.

Пет минути по-късно за малко да падне втори гол за Реал. След центриране от корнер първо Рамос игра с глава, после и Бензема се пребори със защитник пред вратата и Кедира стреля от непосредствена близост, но топката се удари в тялото на вратаря. При ситуацията германецът бе зад защитата, но въпросителната бе дали топката стигна до него след пас на Бензема или след рикошет от защитник. Така или иначе обаче нямаше гол.

Мадридчани изглеждаха успокоени и заиграха със самочувствие. Изглеждаше, че нещата се развиват добре за тях, но в 82-та минута се получи първо повторение на мача срещу Малага преди три дни.

В 82-та минута Алтънтоп се хвърли с шпагат пред наказателното поле и изби чисто топката от съперник. Съдията обаче отсъди пряк свободен удар на доста опасна позиция. Играчите на Реал сякаш предчувстваха какво ще се случи, защото бурно запротестираха. Естествено, от това нямаше никакъв резултат.

За изпълнението на прекия свободен удар застана Маркош Сена и стреля във вратарския ъгъл. Касияс обаче бе заел лоша позиция и не успя да спаси удара.

За разлика от ситуацията с Малага сега имаше повече време за реакция на Реал. Тази задача обаче стана практически невъзможна само три минути по-късно, защото съдията изгони двама играчи на мадридчани. До това се стигна след като Серхио Рамос извърши ненужно грубо нарушение в центъра на терена и заслужено получи втори жълт картон. Всички играчи на Реал, включително и Жозе Моуриньо запротестираха. Съдията веднага изгони треньора, а малко след това изненадващо показа директен червен картон и на Месут Йозил.

До края с двама души по-малко Реал нямаше как да осъществи натиск и така се стигна до последния съдийски сигнал.

Виляреал - Реал Мадрид 1:1

0:1 Роналдо 62
1:1 Сена 82

Втори жълт/червен картон: Рамос 85
Червен картон: Йозил 85


Вилярал:
Диего Лопес, Анхел Лопес (69 Маринучо), Сапата, Мусакио, Ориол, Маркош Сена, Бруно, Марио, Кани (61 Хави), Рубен (61 Де Гузман), Нилмар

Реал Мадрид:
Касияс, Марсело, Рамос, Пепе, Арбелоа, Чаби Алонсо, Диара (28 Кайехон (46 Алтънтоп)), Кедира, Йозил, Роналдо, Бензема