Доскорошната най-ярка звезда на Висшата лига може и да е резерва в Реал Мадрид. Помощник-треньорът на Реал Мадрид Пол Клемънт твърди, че уелският национал не трябва да очаква титулярното място да му се полага по право, въпреки че дойде в клуба с рекордна за света трансферна сума от 100 милиона евро.

"В нашия клуб има голяма конкуренция за места. На никой нищо не е гарантирано", каза той пред „Би Би Си”.

„Треньорът Карло Анчелоти има своите идеи за нещата, но ситуацията може и да се промени. Той е достатъчно гъвкав, за да използва Гарет, а и останалите по различен начин” добави той.

„В Саутхемптън Бейл играеше като ляв защитник, а в началото на престоя си в Тотнъм това също бе така. Сега обаче може да действа на различни позиции” каза още Клемънт. Уелсецът очаква да направи дебюта си срещу Виляреал на 14 септември.

В същото време лидерът на Реал Кристиано Роналдо не крие, че е "бесен" заради продажбата на Месут Йозил на Арсенал. Капитанът на Португалия съжалява, че заради привличането на Бейл, Йозил замина за Англия срещу 50 милиона евро.

"Напускането на Йозил е много лоша новина за мен”, казва той, цитиран от "АС". „Той беше играч, който най-добре познаваше моите движения пред вратата на съперника” добавя португалецът.