Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти планира да пусне тежката артилерия в предстоящото градско дерби с Атлетико, твърдят местните медии.

Италианецът изобщо не остана доволен от играта срещу Елче в сряда и най-вероятно ще върне сред 11-те Гарет Бейл и Марсело, които лекуваха контузии.

Уелсецът пропусна последните две срещи заради мускулен проблем, но сега се очаква да бъде на линия, като все пак треньорът все още се колебае дали да го пусне от началото или да го включи от пейката. Ако той остане резерва вместо него ще стартира Анхел ди Мария, който се представя добре досега.

Що се отнася до бразилския защитник той още не е играл през сезона заради травма получена в началото на август по време на лагер с Бразилия. В последния мач Анчелоти използва Фабио Коентрао като ляв бек, а другите варианти за крайни бранители са Даниел Карвахал и Алваро Арбелоа.

Марсело тренира нормално вчера, така че има добри шансове да застане на обичайната си позиция, като единственият проблем все пак е липсата му на игрови ритъм. Така или иначе наставникът знае добре, че Реал трябва да подобри играта си, за да разсее съмненията, че тимът не се намира в добра форма.