С по два гола на Кристиано Роналдо и Анхел ди Мария Реал Мадрид постигна убедителна победа с 4:0 срещу Копенхаген в мач от Група B на Шампионската Лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Подобно на предишния двубой срещу Галатасарай, белите не показаха кой знае колко добра игра през първото полувреме. Все пак Кристиано Роналдо откри резултата с удар с глава отблизо след центриране на Марсело.

След почивката обаче мадридчани заиграха доста по-леко и в средата на частта Роналдо вкара нов гол с глава след ефектна асистенция на Ди Мария.

Аржентинецът бе най-добрият играч на терена и напълно заслужено последваха два негови гола, единият след индивидуален пробив, а другия след грешка в защитата на гостите.

В самия край на мача пък Икер Касияс, който до този момент нямаше много работа, зарадва феновете с три поредни блестящи спасявания.



В състава на Реал Икер Касияс бе заел място на вратата вместо Диего Лопес. В защитата пък се завръщаха възстановените Марсело и Рафаел Варан, докато Арбелоа и Серхио Рамос бяха получили почивка. В центъра на терена пък Карло Анчелоти бе заложил на дефанзивна схема с Кедира и Ияраменди, докато Иско бе оставен резерва.

В 6-та минута Реал имаше много добро положение, но Карим  Бензема направи пореден пропуск. Марсело бе изведен по лявото крило и центрира пред вратата, където Бензема от само пет метра засече неточно. В интерес на истината топката дойде малко назад за французина и това го затрудни с нанасянето на удара.

Малко по-късно Сами Кедира имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, но прати топката ужасно неточно над вратата.

Играта на Реал не вървеше и от трибуните на "Сантяго Бернабеу" започнаха да се чуват постепенно недоволни освирквания. Преди те да се усилят обаче Кристиано Роналдо откри резултата в 21-та минута.

Марсело отправи силно центриране от лявото крило, вратарят на гостите увисна под топката  и зад него на втората греда Роналдо засече в мрежата.

Само 4 минути по-късно Реал можеше да вкара втори гол. Този път Бензема се отличи с добро отиграване, като навлезе в наказателното поле и поднесе към точката на дузпата, където абсолютно непокритият Ди Мария направи по-трудното и не уцели вратата.

В следващата атака Роналдо даде чудесен копващ пас за Модрич, той овладя топката в наказателното поле, но бе съборен от защитник. Съдията обаче отказа да даде дузпа, макар бранителят да не игра с топката.

Белите обаче бяха вдигнали оборотите и минута по-късно Ди Мария и Роналдо размениха подавания пред наказателното поле, след което силният удар на аржентинеца рикошира в защитник и за малко да излъже вратаря.

В 27-та минута гостите стигнаха до точен удар, дело на Тутух от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на вратаря.

Реал бе започнал да играе с далеч по-голяма лекота. Анхел ди Мария пък имаше малшанс отново сантиметри да го лишат от гола, след като отклони с глава центриране на Марсело покрай вратата.

При сблъсък за висока топка Пепе удари главата си с тази на съперник и около веждата му се отвори аркада, която обля цялото му лице в кръв. Въпреки това след поставяне на превръзка той можа да се върне на терена.

Пет минути преди почивката пък се видя една от малкото слабости на Икер Касияс. Вратарят на Реал не успя да избие топката при центриране от корнер и позволи на съперник да стреля с глава под носа му. Топката обаче се удари в напречната греда, след това стоящият на голлинията Модрич я спря с коляно и я изчисти.

В първите минути след почивката Анхел ди Мария бе най-дейното лице. Първо негов удар от 6-7 метра пред вратата срещна ръката на защитник и тъй като топката влизаше в мрежата, претенциите за дузпа имаха основание, но съдията замълча. След това аржентинецът нанесе силен удар от границата на наказателното поле, но вратарят спаси. Малко след него Карвахал отправи удар със завъртане от наказателното поле, но топката профуча на сантиметри от сглобката на гредите.

Роналдо имаше отлична възможност от пряк свободен точно пред наказателното поле и прехвърли стената, но топката разтърси мрежата от горната страна на напречната греда.

В 65-та минута Реал Мадрид стигна до така важния втори гол на спокойствието. Ди Мария проби в наказателното поле и близо до аутлинията центрира пред вратата, където Роналдо от близо засече с глава.

Реал обаче не се спря и пет минути по-късно вкара трети гол. Бензема изведе Ди Мария на скорост в половината на датчаните. Срещу него имаше само един защитник, а Роналдо разумно показа, че няма намерение да играе, тъй като бе в засада. Последва залъгващо движение на аржентинеца и диагонален удар от границата на наказателното поле, който намери далечния ъгъл на вратата.

Влезлият като резерва Иско също вкара острота в атаката на Реал. Той си освободи позиция за удар с хитър финт в наказателното поле, но след това не можа да стреля точно.

През второто полувреме Копенхаген нямаше никакви опасни атаки и едва в 82-та минута влезлият като резерва Ади засече трудно с шпагат една топка в наказателното поле, но я прати доста встрани от вратата.

В последната минута преди края на редовното време Анхел ди Мария вкара четвърти гол, след като овладя грешен пас пред половината на съперника, финтира двама души и с удар отблизо препарира вратаря.

В допълнителното време феновете на Бернабеу изригнаха от радост, но не заради гол на своя отбор, а заради уникално спасяване на Касияс, който изби удар на излязъл сам срещу него играч на Копенхаген. След центрирането от корнера капитанът на Реал направи още едно страхотно спасяване с една ръка, а накрая отрази и трети удар отблизо след меле в пеналта.


Реал Мадрид - Копенхаген 4:0

1:0 Роналдо 21
2:0 Роналдо 65
3:0 Ди Мария 71
4:0 Ди Мария 90

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Варан, Пепе, Карвахал, Кедира (74 Мората), Ияраменди, Модрич (66 Иско), Ди Мария, Роналдо, Бензема (81 Хесе Родригес)

Копенхаген: Виланд, Якобсен, Бенгтсон, Мелберг, Сигурдсон, Клодемир, Дилейни, Гисласон, Йоргенсен (72 Кристенсен), Браатен (66 Ади), Тутух (63 Боланьос)