Селекционерът на Уелс Крис Коулман изненадващо повика Гарет Бейл за предстоящите световни квалификации срещу Македония и Белгия на 11 и 15 октомври.

Звездата на Реал Мадрид е с контузия в лявото бедро и испанският клуб се надяваше, че изобщо няма да му се наложи да пътува, а ще остане на клубната база, за да се възстановява. Това обаче няма да се случи. Успокоителното е, че все пак Бейл няма да вземе участие в предстоящите двубои.

„Говорихме с лекарите и е ясно, че ще бъдем без Бейл. За него бе трудно, след като не направи нормална подготовка да заиграе веднага на пълни обороти. Все пак искаме да видим какво е състоянието му“ коментира Коулман, с което намекна, че футболистът може да бъде освободен преждевременно, за да се лекува.

Уелс е на последно място в своята група без шансове за класирането на първите две места, което прави действията на треньора още по-неочаквани.

Бейл записа 3 участия с екипа на Реал, но пропусна последните 2 двубоя на тима заради свиване на мускул в бедрото. След победата над ФК Копенхаген вчера Карло Анчелоти обяви, че се надява уелсецът да бъде на линия до 2 седмици, така че да може да го използва срещу Малага на 19 октомври.