Реал Мадрид отрече информациите във вестник „Марка“, че Гарет Бейл е заплашен от операция заради дискова херния (дископатия).

Изданието предизвика смут с публикацията, че уелсецът може да легне под ножа, ако лекарите не се справят с травмата.

Твърди се, че още по време на медицинските прегледи при трансфера му на „Бернабеу“ медиците са забелязали гръбначни проблеми на кръста на играча, които му пречат да играе повече мачове за кратко време.

Вестникът съобщава, че самият Бейл е обявил, че никога не е усещал неразположение в тази част на тялото, но лекарите се притеснени, тъй като в един момент ситуацията може да се усложни и операцията за бъде неизбежна.

В късния следобед обаче от клуба излязоха с официално изявление по случая в сайта си, в което отрекоха, че има подобна опасност.

„В отговор на публикуваната информация във вестник „Марка“, ФК Реал Мадрид заявява следното: твърденията, че той страда от дискова херния, са абсолютно неверни.

„Мнението на лекарския екип на клуба, според което той няма подобни проблеми, изненадващо не е включено в броя на вестника. Гарет Бейл страда единствено от малка дискова издутина, която обаче се среща често при футболистите и не им пречи да играят нормално“.

Както е известно в момента уелсецът се възстановява от контузия в бедрото и работи усилено, за да бъде в максимално добро състояние за дербито с Барселона на 26 октомври.