Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е довелен, че тимът му е в ролята на аутсайдер преди утрешната визита на Барселона.

Столичани гостуват на „Камп Ноу”  като изостават на 3 точки от съперника и са колебливи в представянето си досега, така че повечето прогнози са в полза на шампионите.

„Разбира се, че това е труден мач, но досега седмицата е добра за нас. Подобрихме се във всяко едно отношение и вярваме, че можем да се представим добре и сега. Не зная кой е фаворит. Според мен всички мисля Барса за фаворит, но това не е лошо за нас” коментира Анчелоти на днешната си пресконференция.

Той отказа да разкрие титулярите. „Пресаташето е виновен, че не мога да кажа отбора, тъй като пресконференцията е рано, а аз още не съм видял тима на следобедната тренировка, така че след това ще реша. Така или иначе е ясно, че трябва да сме на високо ниво, за да постигнем добър резултат” добави той.

„За един треньор не е трудно да подготви тима за подобни мачове, тъй като мотивацията и амбицията са много големи. Концентрацията също е на ниво. Искаме да покажем своите способности, да играем своята игра да и да постигнем най-доброто. Контраатаките винаги са нещо добро срещу Барселона, но за нас ще бъде важно да контролираме топката, за да можем да създаваме положения” каза още Анчелоти.

„Важно е в играта ни да има баланс. С трима вътрешни халфове се справихме добре напоследък. Вярно е, че Чаби Алонсо ни липсва, но Ияраменди израсна много в последните срещи. Така или иначе ще спечели този, който се раздаде максимално и покаже характер” сподели босът на столичани.