Играчите на Реал Мадрид също признаха, че не са се справили както трябва в двубоя с Райо Валекано, в който след като поведоха с 3:0 допуснаха да получат 2 гола и трябваше да треперят в последните минути. 

„След почивката определено не бяхме на ниво. Успокоихме се твърде рано и сякаш започнахме да мислим за двубоя с Ювентус, което беше грешка” призна Пепе. 

„Разочаровани сме, защото отново имахме проблеми в защита, а това не е хубаво. Слез паузата не действахме с необходимата агресия. Треньорът ни каза на почивката, че трябва да внимаваме, защото Райо е силен отбор в психическо отношение, но не го послушахме” добави португалецът. 

„Знае, че не трябва да допускаме повторение на това, което стана в последните ни две срещи. Вярно е, през първото полувреме действахме солидно и играхме добре и точно затова не трябва да има толкова голяма разлика в представянето ни впоследствие” изтъкна той. 

„Райо вдигна темпото след почивката и това определено ни затрудни. Феновете също ги подкрепиха и в един момент стнана наистина трудно, защото започнахме и да грешим по-често. Все пак всичко завърши добре и спечелихме, но е ясно, че трябва да си вземем необходимите поуки” категоричен бе Пепе.