Реал Мадрид - Галатасарай, мач от Група B на Шампионската Лига. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 21.45 часа.

 

Групата на Реал:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Пепе, Рамос, Марсело, Карвахал, Арбелоа, Начо
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Иско, Бейл, Ди Мария, Касемиро, Хосе Родригес
Нападатели: Бензема, Мората, Хесе Родригес

Контузени: Кедира, Коентрао, Варан, Роналдо
Наказан: Модрич

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид посреща Галатасарай в мач от Група B на Шампионската Лига. В този двубой испанците могат да си гарантират класиране за следващата фаза на турнира.

За целта им е нужно само равенство, което автоматично ще гарантира и първото място в групата. Галатасарай пък се намира в позиция, при която победа би означавала много, докато равенството почти нищо.

В момента турският тим е на второ място с равни точки с Копенхаген. Датчаните обаче гостуват на Ювентус и по всяка вероятност ще загубят мача.  Това ще изведе Юве на две точки пред Галатасарай. Така в последния кръг Галатасарай и Юве ще спорят в директен мач за второто място и при победа тимът на Роберто Манчини ще се класира напред.

Надеждите на Галатасарай в днешния мач срещу Реал са подхранени най-вече от липсата на звездата на испанците Кристиано Роналдо. Португалецът не спира да бележи за Реал, но заради лека мускулна травма получи почивка и е извън отбора.

Очакванията са при това положение атакуващото трио на домакините да е от Гарет Бейл, Карим Бензема и Анхел Ди Мария, което също звучи доста застрашително.

Статистиката също е на страната на Реал. Испанците не са губили като домакин мач от Шампионската Лига в 14 поредни мача, от които 12 са победи. Мадридчани също така са се разписвали в 29 поредни мача в Шампионската Лига, което е изравнен рекорд на Барселона. Гол в днешния мач може да подобри рекорда.

Галатасарай от своя страна е в серия от 15 поредни мача като гост в Шампионската Лига, в които неизменно е допускал гол.

Всичко това накланя везните сериозно в полза на Реал, въпреки че Роналдо няма да е на терена.

Резултат: 3:1