Реал Мадрид направи грешна стъпка в опита си да достигне лидера Барселона след като завърши само наравно 2:2 като гост на Осасуна в мач от 16-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ел Сардар".

Два гола за домакините вкара Ориол Риера през първото полувреме. Две минути преди почивката пък Серхио Рамос бе изгонен за нелеп втори жълт картон.

Въпреки това Иско намали в последната минута на полувремето, а четвърт час преди края и домакините получиха червен картон. Реал веднага се възползва и Пепе вкара изравнителен гол, но за повече нямаше време.

Доста слаб мач за стандартите си направиха звездите Гарет Бейл, Карим Бензема и най-вече Кристиано Роналдо, който пропусна едно златно положение още в началото на мача.

С това Осасуна прекъсна серията от 5 поредни победи за Реал, като същевременно белите се провалят за пети път в последните си шест гостувания в Памплона. Така в случай че Барселона победи в своя мач от кръга Реал вече ще изостава на 5 точки от каталунците.



Реал можеше да открие резултата още в 5-та минута, когато Марсело центрира точно към Роналдо в наказателното поле, португалецът си спря топката, но отблизо стреля в тялото на защитник. Малко по-късно Гарет Бейл пробва силен удар от дистанция, но прати топката право в ръцете на вратаря.

В 10-та минута Роналдо направи изключително рядък за стандартите си пропуск. След бърза атака на белите Иско много елегантно чукна зад себе си за абсолютно непокрития в наказателното поле португалец, но той от десетина метра стреля покрай страничната греда.

След центриране от фаул страничният съдия вдигна грешна засада срещу домакините, макар и все пак Роберто Торес, който продължи да играе, да направи пропуск.

В 15-та минута обаче Осасуна вече ликуваше, тъй като напълно редовно откри резултата. След центриране в наказателното поле Пепе увисна под топката и Ориол Риера отблизо засече с глава в мрежата.

Само две минути по-късно Реал трябваше да получи дузпа, след като Лука Модрич финтира Арибас в наказателното поле и откровено бе спънат от защитника, но съдията си замълча.

При друга атака Роналдо получи извеждащ пас и от трудна позиция пробва да прехвърли вратаря с параболичен удар, но бе неточен. Отново голмайсторът на Реал пробва силен удар извън наказателното поле, но прати топката над вратата.

Остро центриране от фаул за Осасуна попадна в очертанията на вратата и за малко да изненада Диего Лопес, но вратарят все пак улови топката.

В 38-та минута домакините нанесоха втори удар. След центриране от корнер Дамиа стреля с глава и макар Диего Лопес да направи страхотно спасяване на голлинията, топката попадна в Риера и той отблизо с глава вкара на празна мрежа.

Пореден удар извън наказателното поле на Роналдо рикошира в защитник и топката придоби опасна траектория, но все пак мина малко над напречната греда.

Две минути преди почивката Реал получи допълнителен тежък удар, тъй като остана с човек по-малко. Серхио Рамос, който имаше вече един жълт картон протегна ръка да гардира топката, но така удари в лицето съперник. Макар да не изглеждаше да има умисъл, съдията му показа жълт картон и го изгони.

Това обаче оказа положителен ефект на мадридчани, които почти веднага върнаха един гол. Роналдо дриблира между няколко защитника и поднесе към непокрития Иско пред наказателното поле и той със страховит удар заби топката до страничната греда в мрежата.

Реал започна по-активно второто полувреме, но Осасуна имаше много опасна контраатака с двама на един играчи. Ориол Риера обаче даде грешен финален пас и не можа да изведе съотборник сам срещу вратаря.

Карло Анчелоти потърси освежаване в играта като пусна Анхел ди Мария на мястото на Гарет Бейл. Роналдо продължи да е в центъра на повечето интересни атаки и негов диагонален удар от десетина метра мина покрай гредата.

Осасуна продължи да организира опасни контри и в 61-та минута имаше ситуация с четирима на двама играчи, но отново финалното подаване бе много лошо.

Хаосът в защитата на мадридчани бе факт и Анчелоти побърза да реагира, пускайки в игра защитника Начо на мястото на Лука Модрич. Въпреки това Осасуна продължи да играе активно и при една постепенна атака ниско подаване пред наказателното поле не бе пресечено от Карвахал и Роберто Торес се оказа на чиста стрелкова позиция, но Диего Лопес спаси удара му.

Реал бе изпаднал в много сериозно затруднение и около четвърт час нямаше нито една атака. В 78-та минута обаче гостите получиха стимул след като численото равенство на терена бе възстановено.  Франсиско Силва успя в рамките на само две минути да си изкара два жълти картона и бе изгонен.

И мадридчани се възползваха мигновено от това, изравнявайки секунди по-късно. Иско центрира в наказателното поле и Пепе забоде остро с глава в мрежата.

В следващите минути обаче Реал така и не успя да наложи натиск. Едва в 89-та минута Ди Мария се озова на позиция за удар, но с десния крак стреля слабо и Фернандес спаси.


Осасуна - Реал Мадрид 2:2

1:0 Риера 15
2:0 Риера 38
2:1 Иско 45
2:2 Пепе 78

Червени картони: Рамос 43, Франсиско Силва 78

Осасуна: Фернандес, Бертран, Арибас, Лотиес, Дамиа , Лоло, Франсиско Силва, Сехудо, Роберто Торес (76 Ойер), Арментерос (81 Лое), Риера (86 Онву)

Реал Мадрид: Диего Лопес, Марсело, Пепе, Рамос, Карвахал, Чаби Алонсо, Модрич (65 Начо), Иско (84 Хесе), Бейл (55 Ди Мария), Роналдо, Бензема