С гола си във вратата на Валенсия снощи, Кристиано Роналдо се изравни с две легенди на Реал Мадрид в две различни голмайсторски клубни класации.

Той настигна Уго Санчес вече е 4-и по голове за столичани в испанската лига, както и №2 по попадения при гостувания на Кралския клуб, като догони Алфредо ди Стефано.

Португалецът и  мексиканецът имат по 164 гола в първенството, като с повече са само Карлос Сантиляна – 186, Алфредо ди Стефано – 216 и Раул – 228. На него обаче му бяха необходими само 151 мача, за да ги постигне, а на Санчес 207.

Що се отнася до головете при гостувания, заедно с Ди Стефано двамата имат по 71 и пред Роналдо е единствено Раул с 87. За 4 сезона и половина Кристиано има средно по 14,4 попадения далеч от дома на кампания, така че ако не този сезон, то през следващия със сигурност ще се превърне №1 в тази класация.

„Тази година бе добра, но следващата ще бъде още по-силна“ написа Роналдо във Фейсбук, в добавка към коледното и новогодишното си обръщение към своите почитатели.