Реал Мадрид измъкна минимална победа с 1:0 като гост на Еспаньол в мач от 19-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Корнея Ел Прат".

Мадридчани не изиграха най-силния си мач, но въпреки това през по-голямата част от времето доминираха над съперника си.

Единственият гол в мача вкара Пепе в началото на второто полувреме, когато засече с глава центриране от корнер.

След това Реал можеше да сложи точка на спора, но Кристиано Роналдо направи серия от нетипични за себе си пропуски.

Все пак това не се оказа фатално и столичани взеха победата. Благодарение на нея те се приближиха на три точки от лидерите Барселона и Атлетико Мадрид.


 

Еспаньол започна по-активно мача и набързо отправи няколко опасни центрирания в наказателното поле. При едно от тях 8 засече с глава само на три метра пред вратата, но покрай страничната греда.

Реал отговори с хубава атака, при която Анхел ди Мария центрира от лявото крило в наказателното поле и там Карим Бензема отправи ефектен удар от воле, но близо до страничната греда.

Домакините продължиха да печелят въздушните двубои и след центриране от корнер Кристиан Стуани стреля с глава, но покрай вратата.

Последваха две добри възможности за Реал Мадрид. В 19-та минута Бензема показа страхотен контрол над топката и проби покрай защитник в наказателното поле, след това поднесе встрани към Роналдо, но той не уцели топката. Минута по-късно Ди Мария стреля силно, но в центъра на вратата и Касия спаси.

В този момент мачът бе много открит и двата отбора се редуваха да атакуват опасно. За Еспаньол Кордоба проби мощно между няколко защитника в наказателното поле на Реал, но след това от малък ъгъл стреля неточно.

Постепенно Реал взе инициативата и наложи натиск. Роналдо нанесе много силен удар от дистанция, който бе боксиран лошо от Кико Касия и топката прехвърли вратаря, но за негов късмет мина и над вратата. Малко след това неразчетен шпагат на защитник пред наказателното поле позволи на Роналдо да нанесе нов удар, но той бе прекалено слаб и не затрудни Касия.

Португалецът имаше много удобна възможност от пряк свободен удар пред наказателното поле и фалцовият му удар леко затрудни Касияс, което принуди вратаря да избие с крак, но все пак той спаси.

В 42-та минута Реал направи два уникални пропуска в рамките на няколко секунди. Всичко започна от Лука Модрич, който се освободи технично от съперник в собствената си половина и даде начало на изключително опасна контраатака с четири на двама футболисти. Пред наказателното поле изведе отстрани Ди Мария и той опита да поднесе встрани за непокритите Роналдо и Бензема, но прати топката малко зад тях. Гарет Бейл обаче я застигна при корнера и центрира, след което Бензема с глава засече на сантиметри от вратата.

И след почивката Реал продължи да доминира и в 54-та минута заслужено откри резултата. След центриране от фаул Пепе се оказа непокрит пред вратата и с глава забоде топката в мрежата.

В 66-та минута Ди Мария даде страхотен 50 метров пас за Роналдо, той овладя много добре топката пред наказателното поле, но след това диагоналният му удар мина покрай вратата. Последва хубава многоходова атака на мадридчани и накрая Карвахал центрира точно в наказателното поле, но там ударът с глава на Рамос уцели тялото на защитник пред голлинията.

Четвърт час преди края Анчелоти пусна в игра Хесе, за когото преди мача бе обявено, че няма да бъде взет в разширения състав. Той се появи на мястото на Гарет Бейл.

В 82-та минута Реал можеше да сложи точка на спора, но Роналдо направи пореден пропуск. Марсело хвърли бързо тъч към него и защитник действа неадекватно. Това позволи на португалеца да се освободи и да излезе на чиста стрелкова позиция в наказателното поле. Той обаче от упор стреля право във вратаря. При тази ситуация встрани на още по-добра позиция бе Хесе, но Роналдо се полакоми и не му подаде.

Пет минути преди края на редовното време Роналдо се отличи и с лош удар с глава, след като получи хубаво центриране от фаул от Модрич.

В предпоследната минута бе и върхът на пропуските на португалеца. Преди него Бензема направи невероятен пропуск, след като бе намерен абсолютно сам на ръба на засадата от Ди Мария, но стреля в краката на Касия. Избитата топка попадна в Роналдо, който от непосредствена близост стреля покрай Касия, но и покрай вратата.

Еспаньол - Реал Мадрид 0:1

0:1 Пепе 54

Еспаньол: Касия, Хави Лопес, Колото, Морено, Фуентес, Родригес, Торже (65 Симао), Виктор Санчес, Алекс (65 Ланзароте), Стуани (82 Пици), Кордоба

Реал Мадрид: Диего Лопес, Марсело, Рамос, Пепе, Карвахал (91 Арбелоа), Чаби Алонсо, Модрич, Бейл (75 Хесе), Ди Мария, Роналдо, Бензема (90 Ияраменди)