Реал Мадрид иска да подсили защитата си с футболиста с крайния бранител на Севиля Алберто Морено, пише вестник „АС”. 

21-годишният играч е набелязан като един от приоритетите за следващия сезон, като идеята е той да замени Фабио Коентрао, който със сигурност ще напусне и да бъде конкуренция на Марсело в лявата зона. 

Футболистът прогресира сериозно напоследък и дори направи дебют за мъжкия национален отбор, като играе редовно за младежите и е от поколението на Мората, Ияраменди, Карвахал и Иско, като с евентуалното му идване на „Бернабеу” ще си осигурят солидна основа и за бъдещето. 

Миналия септември Морено подписа договор със Севиля до лятото на 2018-а, според който клаузата за предварителното му разтрогване е 30 милиона евро, но Реал се надява да намали сумата. Рафа Бенитес искаше да го вземе в Наполи през лятото, но тогава предложи 15 милиона, докато андалусийци поискаха 18 и сделката пропадна. 

Любопитно е, че миналия сезон Морено и можело да дойде със свободен трансфер във втория тим на Реал – Кастия, но тогава главният скаут Пако де Грасия го е отхвърлил, тъй като не бил на необходимото ниво. Е, за около година бранителят явно е направил сериозен прогрес и сега столичани ще трябва да извадят солидна сума, за да го имат на разположение.