Легендата на Реал Мадрид, а сега директор в клуба – Емилио Бутрагеньо, също не спести похвалите си за младия Хесе Родригес, който продължава да впечатлява с изявите си с белия екип.

„В толкова важен мач да разполагаш с гений като Хесе определено прави разликата. Неговият гол бе наистина изключителен. Да, пасът на Ди Мария бе страхотен, но Хесе пробяга 35 метра, за да отбележи“ заяви Бутрагеньо.

20-годишният нападател има 3 попадения в последните 3 срещи на отбора във всички турнири и се превръща във все по-значима фигура в селекцията на Карло Анчелоти.

Силното му представяне дори е забелязано от националния селекционер Висенте дел Боске, който обяви, че Хесе има шансове дори да бъде част от състава за световното първенство.

„Всички, които се представят добре имат шансове за тима. Не искам да бъда конкретен по отнешение на имена, но Хесе е един от тези, които разполагат с необходимия потенциал да бъдат избрани“ изтъкна Дел Боске.

Хесе има опит от младежките формации на Ла Фурия, като бе голмайстор на европейското първенство до 19 години през 2012-а, а през 2013-а се разписа на финалите на турнира до 20 години.