Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти нямаше поводи за притеснения в реванша срещу Атлетико, след като тимът му вкара два бързи гола от дузпи и така отказа съперника от всякаква мисъл за обрат. 

„Да се класираме за финала бе една от целите ни за сезона, така че сме доволни, че я постигнахме. Свършихме по-голямата част от работата си в първия мач, който спечелихме с 3:0, което ни успокои ни даде спокойствие за реванша” коментира италианецът. 

„Това обаче не ни накара да се отпуснем и се радвам, че действахме агресивно и концентрирано от самото начало, което ни помогна да спечелим две дузпи, които бързо гарантираха, че ще продължим напред. В цялата надпревара показахме желание да стигнем до финала, като действахме солидно. Винаги е хубаво да имаш възможност да спечелиш отличие, въпреки че първенството и Шампионската лига са с по-висок приоритет” добави той. 

„Доволен съм от тримата нападатели, които бяха опасни още от първия сигнал. Освен това бе важно да избегнем получаването на картони и момчетата действаха предпазливо и внимателно, но и достатъчно сигурно. Така или иначе бяхме сигурни, че ние ще се борим до край за всеки един трофей и доказахме това” каза още Анчелоти.