Реал Мадрид бе безапелационен и във втория си мач без Кристиано Роналдо и постигна класическа победа с 3:0 като гост на Хетафе в мач от 24-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Колизеум Алфонсо Перес".

Гостите бяха по-добрият отбор от първата до последната минута и можеха да победят с дори по-голяма разлика.

Намиращият се във феноменална форма Хесе Родригес откри резултата още в 5-та минута след страхотен диагонален удар.

В средата на полувремето Карим Бензема удвои резултата след асистенция на Анхел ди Мария. През второто полувреме Лука Модрич оформи крайния резултат с хубав удар извън наказателното поле.

Така тимът на Карло Анчелоти отново се изравни на върха на класирането с равни точки с Атлетико Мадрид и Барселона.


 

Реал откри резултата от първото си положение за гол. Домакините загубиха топката в своята половина и Гарет Бейл поднесе към Хесе отляво. Той напредна, залъга защитник пред наказателното поле и с перфектен диагонален удар заби топката в далечния ъгъл на вратата.

Три минути по-късно белите имаха нова опасна атака, когато центриране на Арбелоа бе изчистено на пътя на Гарет Бейл пред наказателното поле. Той показа техника и преодоля няколко защитника, но накрая не успя да стреля и се получи корнер.

След нова атака на Бейл уелсецът нанесе силен и коварен удар от дистанция, вратарят на домакините не можа да улови топката, но нямаше кой да се възползва и да направи добавка.

В 22-та минута Хетафе имаше страхотно положение да изравни. Последният в защитата Пепе направи грешка и не пресече подаване и така Колунга излезе сам срещу вратаря. Нападателят на домакините обаче прекалено бавно напредна и това позволи на Пепе да се върне и с решителен шпагат да избие в корнер.

Домакините леко се бяха активизирали, но в 27-та минута получиха втори гол. След бърза атака по лявото крило Анхел Ди Мария даде чудесно центриране към Бензема близо до втората греда. Французинът си поведе топката на гърди и с бърз удар я забоде в мрежата.

Гарет Бейл имаше удобна възможност да стреля от пряк свободен удар, но уцели стената. В 33-та минута обаче уелсецът направи много по-лош пропуск. Ди Мария и Бензема направиха скоростна атака и без да се лакоми французинът поднесе встрани към абсолютно непокрития на десет метра пред вратата Бейл. Той обаче отправи изключително неточен удар.

Пет минути преди почивката Реал имаше нова опасна контраатака и Хесе навлезе отляво в наказателното поле, но не можа да поднесе встрани за съотборник. В последната минута пък Бейл пропусна нова добра възможност, навлизайки отдясно в наказателното поле, но се оплете във финтове срещу защитник.

Второто полувреме започна с много открита игра. Още в първата минута гостите разиграха добре в наказателното поле и Модрич бе изведен зад защитата, но от малък ъгъл не намери продължение. В ответната атака домакините имаха възможност, когато Колунга бе изведен в коридор между двама защитници в наказателното поле, но бе леко встрани и ударът му със завъртане бе неточен.

Анхел ди Мария финтира защитник и отправи остър удар от двайсетина метра, който трябваше да бъде избиван от вратаря в корнер. Малко по-късно отново аржентинецът стреля опасно и след спасяването на Моя топката попадна в Хесе, но той от 12-13 метра стреля силно над вратата.

Отново Ди Мария се прояви с техничен параболичен пас зад защитата и Бензема от въздуха чукна покрай вратаря, но прекалено леко и защитник изби пред голлинията.

Малко след това аржентинецът получи извеждащ пас зад защитата, спря си топката с гръб към вратата и опита веднага да стреля със завъртане, но не уцели топката.

В 66-та минута натискът на Реал доведе до трети гол. Марсело поднесе топката към Модрич пред наказателното поле и хърватинът с мощен удар по земя от двайсетина метра прати топката до страничната греда в мрежата.

След центриране от фаул пред вратата на Реал за кратко се получи напрежение, след като Диего Лопес увисна под топката, но и нямаше играч на домакините, който да се възползва от това.  

Белите обаче продължиха да са много по-опасния отбор и почти всяка атака създаваше напрежение пред вратата на домакините. След поредното хубаво разиграване топката бе поднесена към Марсело и той нанесе коварен удар, но Моя се хвърли и изби до страничната греда. След центрирането от получилия се корнер Пепе засече на първата греда, но Моя се хвърли и отново изби.

Карло Анчелоти обаче счете, че няма нужда от повече хабене на силите и с няколко смени намали оборотите на отбора си. Едва в допълнителното време Реал имаше положение, след като ниско центриране пред вратата стигна до втората греда и там Иско засече от малък ъгъл, но след рикошет в защитник топката придоби парабола и се удари в сглобката на гредите.


Хетафе - Реал Мадрид 0:3

0:1 Хесе 5
0:2 Бензема 27
0:3 Модрич 66

Хетафе: Моя, Валера, Лопес, Алексис, Вигарай, Борха (64 Ласен), Родригес, Диего Кастро, Педро Леон (72 Сарабиа), Гавилан, Колунга (53 Лафита)

Реал Мадрид: Диего Лопес, Марсело, Пепе, Рамос, Арбелоа, Чаби Алонсо, Модрич (80 Ияраменди), Ди Мария (83 Касемиро), Бейл, Хесе, Бензема (74 Иско)