Реал Мадрид спечели класическа победа с 3:0 срещу Леванте в мач от 27-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Кристиано Роналдо откри резултата още в 11-та минута, след като засече с глава центриране от корнер. В началото на второто полувреме пък португалецът асистира за второто попадение, дело на Марсело с диагонален удар.

Белите не изпитваха никакви затруднения, но задачата им стана още по-лесна след директния червен картон на Давид Наваро. На всичкото отгоре пък гостите си вкараха автогол чрез Никос в 81-та минута.

Победата на Реал можеше да е дори още по-убедителна, но на три пъти гредите помогнаха на Кейлър Навас.

След успеха тимът на Карло Анчелоти се откъсна на три точки начело в класирането пред втория Атлетико Мадрид, но вече има и 4-точки аванс пред вечния съперник Барселона.


 


В 5-та минута Роналдо можеше да вкара зрелищен гол, след като засече от воле центриране на Анхел ди Мария, но Кейлър Навас направи чудесно спасяване.

В 11-та минута Реал Мадрид откри резултата, като голмайстор очаквано бе Кристиано Роналдо. След центриране от корнер португалецът надскочи защитник в наказателното поле и с глава заби топката в мрежата.

Домакините продължиха да нападат и Гарет Бейл нанесе диагонален удар покрай Кейлър Навас, но и покрай вратата. След това пък Бензема изведе Ди Мария и той преодоля последния защитник, но си поведе съвсем малко по-силно топката и това му попречи да отправи голов удар покрай вратаря.

Първият удар на гостите бе дело на Иваншиц в 18-та минута, когато той стреля ефектно от воле, но от далечна дистанция извън наказателното поле и не уцели вратата. Леванте имаше още една опасна атака малко по-късно, но се забави при ситуация трима на трима. След това обаче последва центриране и първо Марсело увисна, а след това Диего Лопес не изби добре топката, но така и не последва удар.

Секунди по-късно Реал имаше чисто голово положение, когато Гарет Бейл изведе Бензема непокрит в наказателното поле и французинът бе очи в очи срещу вратаря, но стреля право в него.

След средата на полувремето обаче мадридчани свалиха темпото и спряха да застрашават вратата на гостите. Точно в последната минута обаче те можеха да вкарат втори гол, след като Бензема засече с глава центриране в наказателното поле, но топката се удари в страничната греда.

Само три минути след почивката Реал нанесе втори удар. Роналдо проби по крилото и поднесе към Марсело в наказателното поле. Бразилецът бе на скорост и защитата очакваше той да пробие до аутлинията, но вместо това той направи залъгващо движение и с остър диагонален удар заби топката в далечния ъгъл.

Пет минути по-късно Марсело можеше да върне асистенцията на Роналдо с много точно ниско центриране, но португалецът не можа да засече топката около точката на дузпата. В 57-та минута Карим Бензема нанесе много хубав диагоналне удар от границата на наказателното поле, но Кейлър Навас направи поредно страхотно спасяване.

Последваха няколко груби нарушения на играчи на Леванте, които доведоха до два бързи жълти картона на Винтра и Паярдо. Малко след това последва трета ситуация, при която Давид Наваро фаулира с шпагат отзад Роналдо. Португалецът веднага нададе болезнен вик и започна да се превива на земята, а съдията показа директен червен картон на Наваро. На повторенията се видя, че нарушението не бе толкова грубо, но сякаш натрупването на фаулове повлия на рефера.

С числено преимущество за мадридчани бе още по-лесно. В средата на полувремето Роналдо направи скоростна контраатака и центрира към Бейл. Бензема обаче пресече пред наказателното поле и поднесе на Марсело, но той от удобна позиция нанесе много лош удар.

Малко нелогично в 71-та минута Леванте имаше страхотна контраатака, започната след чудесно докосване на Давид Барал. Накрая обаче влезлият като резерва Ел Адуа реши да стреля отдалеч и опропасти атаката.

Минута по-късно пък гредата за втори път спаси Леванте, след като отново Бензема стреля с глава, но този път уцели напречната греда. Две минути по-късно французинът направи дори още по-голям пропуск. Ди Мария центрира зад защитата и топката стигна до абсолютно непокрития Бензема, който бе на пет метра пред вратата. Той стреля мощно от воле, но право в тялото на вратаря.

Реал натискаше, като почти всяка атака завършваше с остро ниско центриране пред вратата. Няколко такива не достигнаха до играч в бяло, но в 81-та минута след поредно центриране на Марсело Никос засече топката в собствената си мрежа.

За активната игра на домакините помогнаха и извършените от Карло Анчелоти смени. Иско пробва удар от границата на наказателното поле, но прати топката над вратата. След това пък Хесе изпревари защитник за спорна топка пред пеналта и навлезе вътре, но не можа да преодолее последния останал бранител. Анхел ди Мария също тества мерника си от дистанция, но Навас спаси.

В последната минута на мача Реал тресна за трети път греда. Марсело центрира към втората греда и там Роналдо засече с глава, топката се удари в напречната греда, тупна на голлинията и се върна в игрището.

Победата на мадридчани обаче бе помрачена от нелепата контузия на Карвахал. Той се подхлъзна и падна мигновено на терена без никакъв контакт със съперник. Той остана да лежи на земята и бе изнесен на носилка.

В 3-та минута от допълнителното време пък Гарет Бейл нанесе много опасен удар по земя и топката почти облиза десния стълб зад Навас.


Реал Мадрид - Леванте 3:0

1:0 Роналдо 11
2:0 Марсело 48
3:0 Никос 81 а.г.

Червен картон: Наваро 63

Реал Мадрид: Диего Лопес, Марсело, Варан (69 Начо), Рамос, Карвахал, Чаби Алонсо, Модрич (74 Иско), Ди Мария, Бейл, Роналдо, Бензема (82 Хесе)

Леванте: Навас, Винтра, Хуанфран, Наваро, Никос, Паярдо (69 Ел Адуа), Сисоко, Иваншиц, Педро Лопес, Давид Барал (87 Анхел Родригес), Серхио Пинто (74 Нагоре)