Героят за Реал Мадрид Гарет Бейл изрази радостта си от първия трофей, който спечели с фланелката на отбора.

Уелсецът вкара страхотно попадение пет минути преди края на мача за победата с 2:1 срещу Барселона на финала за Купата на Испания.

Преди това той изигра много силен мач и многократно изтормози защитата на каталунците, като голът му увенча силното му представяне.

"Това е сбъдната мечта. Не само защото вкарах, но и заради работата на целия отбор. Беше наистина специално", коментира Бейл след мача.

"Спечелихме първия от трите възможни трофея и трябва да продължим да се борим за всичко. Но сега трябва да мислим за следващия мач и нищо друго".

"Победата е за всички фенове и се надяваме, че това е първият трофей от още много. Благодаря на всички за подкрепата през целия сезон".

Бейл обясни и ситуацията, която доведе до гола му и невероятния спринт, който го изведе на чиста позиция.

"Трябваше да спринтирам, тъй като Бартра ме избута и опита да препречи пътя ми, но не успя. Трябваше да мина около него. Страхотно беше да вкарам гола, но още по-хубаво да спечелим мача и да вземем трофея за Реал Мадрид".

"Атмосферата бе фантастична. Беше перфектната вечер. Радостен съм да спечеля първия си трофей с Мадрид. Мисля, че можем да продължим и да спечелим повече през този сезон".