Очаквано мадридските медии обсипаха с похвали Гарет Бейл, след като уелсецът донесе Кралската купа на Реал, отбелязвайки страхотен гол на финала срещу Барса.

Най-скъпият футболист в света за пореден път демонстрира невероятната скорост, която притежава и осигури трофея на отбора си, с което си спечели признание от столичните вестници.

„Гарет Болт“ написа „Марка“ днес, сравнявайки уелсеца с царя на спринта от Ямайка. „Той направи метеоритен спринт за отиграването на живота си. Феновете на Реал и Барса не можеха да повярват на очите си след историческото му изпълнение. Това не бе само гол, който донесе купата на Реал. Това бе едно от най-добрите отигравания на всички времена и гол, който ще се превърне в легенда“ добавя изданието.

„Бейл измина 58 метра за 8 секунди преди да отбележи, с което донесе усмивка върху лицето на президента Флорентино Перес, който преди мача бе заявил: Купихме Бейл за подобни финали. И наистина се оказа прав“ пише още „Марка“.

Уелсецът вече има 20 гола във всички турнири от началото на сезона, което е доста добро постижение предвид здравословните проблеми, които имаше през есента. Феновете обаче щяха да бъдат доволни дори и да бе отбелязал единствено този гол, който се оказа толкова решаващ.