Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема поднови договора си с клуба до 30 юни 2019-а година. Новината официално бе съобщена в сайта на Кралския клуб. 

От настоящия контракт на французина оставаше още една година и сега той окончателно слага край на спекулациите за бъдещето си. Ако изпълни договора си Бензема ще е прекарал на „Бернабеу” 10 сезона. 

От Реал отдавна искаха футболистът да се обвърже с клуба за още няколко години и според „Марка” са успели да се споразумеят с него още преди световното първенство, но след уточняване на подробностите сделката е обявена официално сега. 

Бензема пристигна в Мадрид през лятото на 2009-а година от Лион срещу 35 милиона евро. След труден първи сезон на адаптация, в който вкара едва 9 гола в 33 мача, той се подобри значително и вече има на сметката си общо 111 попадения в 235 срещи, като спечели 5 купи, сред които титлата на Испания през 2012-а и Шампионската лига през 2014-а. 

Според „Марка” следващата цел на Реал ще бъде да задържи с нов договор халфа Сами Кедира, който бе свързван с английските Арсенал и Челси, но засега продължава да бъде част от мадридския тим.