Откакто бе въведена системата с постоянните номера в европейския футбол през 1994/95, осем играчи са носили "десетката" на "Бернабеу", преди привличането на Хамес Родригес това лято. Повечето от тях не постигнаха кой знае какво и напуснаха безславно Белия балет, констатира барселонският в. "Спорт".

В преобладаващата част от случаите въпросните играчи си стегнаха куфарите, защото ръководството не пожела да вдигне заплатите им. Преди да бъде купен Хамес пък №10 остана без притежател една година.

Последният играч, носил "десетката" в Реал, беше Йозил. Той изкара три сезона в Мадрид, преди да бъде пратен в Арсенал заради желанието си да печели повече. Германският национал бе наследил Ласана Диара, който пък отиде чак в Анжи по същата причина. Лас също игра 3 години с белия екип.

Холандецът Уесли Снайдер остана на "Бернабеу" само две години, след като наследи провалилия се Робиньо, който премина в Сити, за да стане "най-добрия играч в света". Снайдер пък бе пратен в Интер, за да бъдат набавени средства за трансфери.

Първият едноличен притежател на №10 в Реал бе Михаел Лаудруп, който на втората си година при белите бе отстранен от отбора от треньора Хорхе Валдано. След него този екип носи и Кларърнс Зеедорф, продаден в Интер заради финансовите затруднения на Кралския клуб.

Единствената успешна "десетка" на Реал до момента е Луис Фиго. Той остана в Мадрид 5 години и спечели два пъти шампионската титла на Испания и веднъж Шампионската лига. Любопитното е, че най-знаменитата "десетка", носила екипа на Реал в последните двайсетина години - Зинедин Зидан - играеше с №5 на гърба в чест на клубната легенда Мануел Санчис.