Реал Мадрид се възползва от спестените сили срещу Лудогорец и си изля гнева на Атлетик Билбао, побеждавайки баските с 5:0 на своя "Сантяго Бернабеу".

Хеттрик заби Кристиано Роналдо, а два гола добави Карим Бензема. Белите имаха пълно преимущество от началото до края на мача и можеха да победят с още по-голяма разлика.

Роналдо откри резултата още в 3-та минута с хубав удар с глава, а точно преди почивката Бензема удвои също с удар с глава.

След почивката португалецът вкара трети гол след хубава асистенция на Гарет Бейл,а малко по-късно на свой ред асистира за втория гол на Бензема. В самия крайудар на Пепе рикошира в Роналдо за крайното 5:0.

Така белите спечелиха шеста поредна победа във всички турнири, като са отбелязали 27 гола в тях. Същевременно това бе 10-та поредна победа над Билбао за Реал, като в последните си шест домакинства имат вкарани 27 гола.


В състава на домакините се бяха завърнали получилите почивка срещу Лудогорец Даниел Карвахал, Тони Кроос, Хамес Родригес и Карим Бензема.

Мачът започна перфектно за Белите, които откриха резултата още в третата минута. След пробив на Карвахал топката дойде до Гарет Бейл, който веднага центрира силно към втората греда. Там се извиси Роналдо и въпреки малкия ъгъл засече с глава покрай вратаря.

Роналдо можеше да вкара втори гол малко след това. Той напредна отляво, направи няколко финта "бициклетес" и стреля силно между краката на защитник, но Ираисос се хвърли и направи решително спасяване с една ръка в корнер.

След въздушно единоборство Карвахал и Бенят блъснаха тежко главите си и трябваше дълго време да получават лекарска помощ извън терена. Главата на баска бе обляна в кръв и това наложи да бъде бинтована почти цялата.

Реал продължи да атакува и Бейл поднесе чудесно от въздуха пред вратата за Бензема, но сантиметри не стигнаха на французина да засече отблизо в мрежата.

В средата на полувремето за първи път трябваше да се намесва Касияс след удар на Муниаин извън наказателното поле, при който топката се насочи под гредата. Изстрелът обаче не бе прекалено силен и не затрудни много вратаря на Реал.

Гарет Бейл бе много активен и защитник имаше нужда от умишлена игра с ръка, за да спре негов пробив по крилото. След това уелсецът нанесе силен удар от дистанция, но топката профуча покрай вратата.

При нова атака от лявото крило Роналдо поднесе хубаво към Хамес пред наказателното поле, но колумбиецът не си поведе добре топката и пропусна възможността да стреля.

Пет минути преди почивката Реал организира хубава атака пред наказателното поле и с малко късмет топката попадна в излезлия срещу вратаря Роналдо. Той опита да копне над Ираисос, но стражът направи чудесно спасяване в корнер.

След центрирането обаче Реал отбеляза втори гол. Бензема надскочи защитник и забоде топката в земята, след което тя влезе  в горния ляв ъгъл на вратата.

Реал имаше и още една опасна атака с пространства пред себе си, но Хамес задържа прекалено дълго топката и я загуби.

Пет минути след почивката белите имаха чудесна атака, при която Роналдо изведе Бейл на чиста позиция, но уелсецът не намери добре топката и стреля над вратата.

В 55-та минута обаче ролите се размениха и падна трети гол. Бензема изведе Бейл отдясно, той напредна скоростно и в наказателното поле поднесе по земя пред вратата, където Роналдо спокойно засече на празна мрежа.

Още в следващата атака белите бяха близо до зрелищен гол. Бензема поднесе към Хамес в наказателното поле, той с петичка елегантно върна към Бейл и уелсецът нанесе мигновен фалцов удар, но покрай вратата

Реал се забавляваше, но сякаш позаспа в защита. Така в 58-та минута оставеният непокрит на втората греда Ибай получи точно центриране и стреля отблизо с глава, но Касияс направи добро спасяване до гредата.

В атака обаче белите продължиха да играят чудесно. Роналдо поднесе към Бейл пред наказателното поле и уелсецът нанесе много силен удар, но право към вратаря и това позволи на Ираисос да избие в корнер.

В 67-та минута Марсело центрира към втората греда, където Бейл изпревари Роналдо и отблизо засече с глава в мрежата. Голът правилно бе отменен заради засада, но на повторенията се видя, че Роналдо бе на една линия със защитата и ако Бейл му бе оставил, попадението му щеше да е редовно.

Роналдо изрази яда си от пропуснатата възможност. Въпреки това само две минути по-късно португалецът показа впечатляваща липса на егоизъм. Той бе изведен от Модрич и бе на чиста стрелкова позиция пред вратаря. Въпреки това той поднесе настрани и Бензема засече на празна мрежа.

Атаките на домакините не спираха и силен удар на Модрич не бе уловен веднага от Ираисос, но все пак вратарят успя да се поправи и хвана под носа на притичалия Роналдо. В следващата атака пък Карвахал проби до аутлинията и поднесе назад за Роналдо, който нанесе мощен диагонален удар отблизо, но Ираисос се хвърли и спаси.

В 77-та минута Карвахал центрира прецизно в наказателното поле и от точката на дузпата Роналдо стреля хубаво с глава, но Ираисос се хвърли и чудесно изби с една ръка от голлинията.

В ответната атака се наложи и Касияс да прави решително спасяване след като играч на Билбао засече центриране от корнер, след което вратарят на Реал се ядоса на опасната игра на съперника с бутоните напред.

Шоуто на вратарите продължи и Ираисос направи ново чудесно спасяване с една ръка на удар отблизо на Бейл, който преди това размени хубаво двойно подаване с Роналдо в наказателното поле.

Реал водеше убедително и нямаше нужда от подаръци, но при една ситуация Хамес откровено симулира за дузпа, но явно осъзна в движение колко нелепо бе хвърлянето му и се изправи незабавно на крака, спестявайки си иначе задължителен жълт картон.

Бейл пък просто нямаше шанс и след поднесена топка по земя от Марсело стреля остро към вратата, само за да види как Ираисос отново е на място и спасява.

За сметка на това късметът бе на страната на Роналдо и той вкара в 88-та минута, оформяйки своя хеттрик. След центриране в наказателното поле Пепе нанесе удар и топката рикошира в застаналия пред вратата Роналдо, след което излъга Ираисос и влезе в мрежата.  Вратарят имаше претенции, че топката се е ударила в ръката на Роналдо, но съдията или не го видя или счете, че ръката е била прилепена и/или неволна.


Реал Мадрид - Атлетик Билбао 5:0

1:0 Роналдо 3
2:0 Бензема 41
3:0 Роналдо 55
4:0 Бензема 68
5:0 Роналдо 88

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Рамос (46 Варан), Пепе, Марсело, Кроос (74 Ияраменди), Модрич, Хамес, Бейл, Роналдо, Бензема (80 Иско)

Атлетик: Ираисос, Баленсиага, Лапорт, Гурпеги, Де Маркос, Бенят (46 Ибай Гомес), Рико, Итураспе,  Сусаета (62 Унай Лопес),  Муниаин (73 Ечеита), Гийермо,