Реал Мадрид не срещна никакви затруднения с третодивизионния Корнея и спечели с 4:1 в първи мач от турнира за купата на Испания.

Срещата се игра на стадиона на Еспаньол "Пауър8" с цел да се извлекат възможно най-много приходи от билети. И стадионът наистина бе почти пълен, но макар да е в столицата на Каталуния, публиката бе почти изцяло от фенове на Реал.

Така белите играха по-скоро в атмосфера на домакински мач и бяха бурно аплодирани през почти целия мач, като най-голям фурор с отиграванията предизвика Иско.

Основното лице в мача обаче бе Рафаел Варан, който вкара два гола с глава след центрирания от корнер. Между тях обаче той имаше вина за изравнителния гол на домакините, отбелязан от Оскар Муньос.

Превъзходството на Реал обаче бе пълно и след почивката Чичарито и Марсело отбелязаха нови два гола. Така Реал започна по отличен начин защитата на трофея и направи реванш на "Сантяго Бернабеу" до голяма степен безсмислен.



Предвид двата тежки мача срещу Ливърпул и Барселона, както и непретенциозния съперник тази вечер Карло Анчелоти бе дал почивка и изобщо не бе викнал в групата Роналдо, Касияс, Рамос, Кроос, Модрич, Пепе.

Първият удар в мача бе дело на домакините, но Жоел Мартин не затрудни особено Кейлър Навас. В 8-та минута Реал стигна до първото си положение за гол. Хамес центрира точно пред вратата и там Кедира стреля остро с глава, но Сеговия направи добро спасяване.

В 10-та минута Реал Мадрид откри резултата. Хамес центрира от корнер, пред  вратата най-високо скочи Рафаел Варан и с глава заби мощно топката в мрежата.

В 20-та минута обаче изключително несериозна игра в защита на Реал доведе до изравняване.  Първо Варан тръгна към висока топка пред наказателното поле, но се спря и увисна, което позволи на играч на домакините да даде извеждащ пас към Оскар Муньос. След това и Арбелоа по нелеп начин го остави да се освободи от него и сам срещу Навас нападателят опъна мрежата.

Три минути по-късно Реал поиска дузпа след като Начо засече с глава центриране от корнер и топката удари ръката на защитник на Корнея, но ударът бе много от близо, а ръцете пред лицето на играча.

Корнея рядко атакуваше, но в 29-та минута Оскар Муньос успя да отправи удар от границата на наказателното поле, който мина малко над вратата. Реал разиграваше почти непрекъснато в половината на Корнея, като опитваше с ниски центрирания от двете крила. При едно такова Хамес отправи опасно прострелно центриране и се наложи Сеговия да се хвърли, за да избие с една ръка пред вратата.

В 36-та минута Реал отново излезе напред с гол-близнак на първия. След центриране от корнер Варан се затича, надскочи съперник и с глава забоде в мрежата. Единствената разлика бе, че този път Иско центрира.

Малко по-късно вратарят на домакините се направи на Мануел Нойер и излезе далеч извън наказателното си поле, за да пресече топката. След това обаче я загуби и можеше да се стигне до опасна ситуация, но Бензема не можа да се измъкне от съперник.

В 42-та минута Чичарито имаше удобна възможност да стреля с глава пред вратата на съперника, но бе доста неточен.

Седем минути след почивката Реал вкара трети гол. След постепенна атака защитата спря опит за пробив на Бензема, но Чичарито овладя топката, намери пролука за изстрел пред наказателното поле и стреля в обратния ъгъл на мрежата.

Малко по-късно мексиканецът можеше да вкара и втори гол,след като непокрит пред вратата получи центриране от Хамес, но сантиметри не му стигнаха да засече топката отблизо.

В 60-та минута Марсело влезе на мястото на Хамес, като публиката аплодира бурно и двамата. Постепенно домакините се престрашиха да погледнат малко по-смело напред и опитаха няколко атаки. Така при една такава силен удар от двайсетина метра се удари в ръката на Варан пред наказателното поле. Макар да бе неволно съдията отсъди фаул, но Ксеми стреля в стената.

Реал взе отново инициативата и Иско получи центриране от Марсело на втората греда, но от един метър не можа да засече с шпагат в мрежата.

В 73-та минута пък Марсело игра изключително несериозно и пропусна чиста възможност. Той бе изведен сам срещу вратаря, но вместо да стреля веднага, тръгна встрани, а след това пробва триков удар с пета и вратарят лесно спаси. Заради нелепото си изпълнение Марсело вдигна ръце да се извини.

Две минути по-късно обаче Марсело се реваншира с гол. Белите организираха скоростна атака и Иско проби през центъра, след което нанесе остър удар от десетина метра. Вратарят се хвърли и спаси с мъка, но Марсело притича до топката и от малък ъгъл опъна мрежата. След гола бразилецът направи няколко салта в стил "Уго Санчес", след което отиде при резервната скамейка и се хвърли в прегръдките на Хамес.

Бразилецът продължи да е в центъра на събитията и взриви трибуните, застигайки почти невъзможна топка на тъча със задна ножица, след което продължи атаката с технично отиграване.

До края интензитетът спадна, като за това спомогнаха и двете смени в състава на Реал.


Корнея - Реал Мадрид 1:4

0:1 Варан 10
1:1 Оскар Муньос 20
1:2 Варан 36
1:3 Чичарито 52
1:4 Марсело 75

Корнея: Сеговия, Жоел, Дани Марти, Пелегри, Арнау, Давид, Пеп Кабайе, Гомес, Оскар Муньос, Хоселе (57 Хоселе), Ксеми (71 Гаудиосо)

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Начо, Варан, Арбелоа, Ияраменди, Кедира, Иско (76 Де Томас), Хамес (60 Марсело), Чичарито, Бензема (76 Медран)